Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Προσκύνημα στην Αγία Ελένη από την Αγιά ΒαρβάραΕπίσκεψη στην Αγία Βαρβάρα Αιγάλεω διοργάνωσε σήμερα ο Ι. Ν. Αγίας Βαρβάρας Σαλαμίνας, προκειμένου να προσκυνήσουν οι ενορίτες του το ιερό σκήνωμα της Αγίας Ελένης που φιλοξενείται αυτές τις ημέρες εκεί. Υπενθυμίζουμε ότι το σκήνωμα έχει έρθει από τη Βενετία, όπου φυλάσσεται στη Σάντα Έλενα στο νησί Μουράνο και είναι τοποθετημένο σε μία κρυστάλλινη λάρνακα.
Πέραν από το εξαιρετικό γεγονός, οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν έναν θαυμάσιο ναό, αυτόν την Αγ. Βαρβάρας Αιγάλεω, μέσα στον οποίο, όπως βλέπετε στη φωτογραφία όσοι δεν έχετε βρεθεί εκεί, υπάρχει ακόμη μία μικρούλα εκκλησία, εκείνη που είχε χτιστεί αρχικά.

Μετά το προσκύνημα, οι πιστοί με τη συνοδεία πάντα των ικανών ιερέων της Αγ. Βαρβάρας Σαλαμίνας  π. Δημήτριου Παπαδάκη και Παναγιώτη Μούλτου έκαναν ένα πέρασμα από το μικρό μοναστήρι της Κοιμήσεως στο Σκαραμαγκά, μια μίνι όαση μέσα σ΄ ένα βαρύ βιομηχανικό τοπίο, όπου εψάλλη αρτοκλασία, ενώ στη συνέχεια έτυχαν της περιποίησης από τις φιλόξενες μοναχές.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου