Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο η παρουσία Λαγού στην παρέλαση



Με αφορμή τις σχετικές φωτογραφίες που δημοσίευσαν οι «Ανατροπές» από την εξέδρα της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, όπου διακρίνονται η δήμαρχος και δίπλα της ο βουλευτής της «Χρυσής Αυγής», ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικό θέμα από τη σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μ. Παπαελευθερίου.
Απαντώντας στο ερώτημα της κ. Παπαελευθερίου, ο αντιδήμαρχος Κ. Μαριδάκης ανέλαβε την ευθύνη των προσκλήσεων δηλώνοντας πως έπραξε ως οφείλει, να κοινοποιήσει δηλ. στους βουλευτές όλης τη Β΄ Περιφέρεια για το πρόγραμμα της παρέλασης και αναρωτήθηκε πού είναι το πρόβλημα εφόσον πρόκειται για κόμμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Τη θέση του κ. Μαριδάκη υποστήριξαν όλοι σχεδόν οι δημοτικοί σύμβουλοι – πλην Μακρένογλου .  Ωστόσο αυτό που είχε για μας περισσότερη σημασία ήταν η ένσταση που τέθηκε από τον κ. Βασιλική και άλλους για το εάν πρέπει να συζητούνται πολιτικά θέματα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Για να τους απαντήσει βέβαια  στη συνέχεια ο Β. Αστράκος πως ευτυχώς που μετά από δυόμισι χρόνια τέθηκε ένα πολιτικό θέμα!

Το Δημοτικό Συμβούλιο, πρέπει να καταλάβουν όσοι συμμετέχουν, δεν συνέρχεται μόνο για να αποφασίζει για τη διαγραφή από χρηματικούς καταλόγους και για την τροποποίηση αποφάσεων. Το Δημοτικό Συμβούλιο εκπροσωπεί έναν λαό, τους κατοίκους ενός δήμου και, μάλιστα, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα όρια σήμερα με τον «Καλλικράτη», μιας μικρής περιφέρειας. Οι πολίτες αυτοί λοιπόν δεν έπεται πως δεν αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα εκτός από τα μικρά που συζητούνται κάθε τρείς και λίγο στο Δ.Σ. Δεν σας κάνει αλήθεια εντύπωση η έλλειψη διαμαρτυρίας στις αποφάσεις σας; Δεν αντιλαμβάνεστε πως αυτό αποτελεί μέρος του όλου προβλήματος ενός λαού που έχει εθιστεί στην ανοχή, ενός λαού που έχει πάψει να ενδιαφέρεται για τα κοινά και σπαταλά όλη του την ενέργεια για να τρέχει ολημερίς κι οληνυχτίς προκειμένου να τα βγάλει πέρα;
Πώς λοιπόν μπορούμε να αποκλείσουμε το Δ.Σ. από την κοινωνία και να ασχολούμαστε μόνο με τα του οίκου μας, λες κι αυτά δεν επηρεάζονται από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, λες  κι αυτά δεν αποτελούν μέρος του όλου. Δημοτικοί Σύμβουλοι που δεν είναι σε θέση να παρακολουθούν την επικαιρότητα δεν μπορούν να προτείνουν εφαρμόσιμες λύσεις ούτε να αναλύσουν καν τα προβλήματα που εμφανίζονται, πολύ περισσότερο να πρωτοπορήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου