Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Πραγματοποιήθηκε στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου το πρόγραμμα γνωριμίας με τα αθλήματα του στίβου (Kids’ Athletics)



Με μεγάλη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών πραγματοποιήθηκε, σήμερα (Πέμπτη 4.5.2017), στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου (Μητροπολίτου Σμύρνης & Κομνηνών, Ευγένεια)  το πρόγραμμα «KidsAthletics», που διοργανώνουν οι Περιφερειακές Ενότητες Πειραιά & Νήσων, σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και τους Σχολικούς Συμβούλους Φυσικής Αγωγής Πειραιά & Νήσων.
Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, εποπτεύεται από τον ΣΕΓΑΣ και υλοποιείται από 11 διακεκριμένους αθλητές, εργαζόμενους στην Περιφέρεια Αττικής, που έχουν πιστοποιηθεί από τον ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς του κάθε σχολείου.

Στόχος του προγράμματος είναι να γνωρίσουν τα παιδιά τα αθλήματα του στίβου, μέσα από ένα διαδραστικό παιγνίδι, ειδικά προσαρμοσμένο στις ηλικίες τους.
Στη σημερινή εκδήλωση πήραν μέρος περίπου 150 μαθητές και μαθήτριες και λόγω της μεγάλης συμμετοχής θα επαναληφθεί αύριο το πρόγραμμα στο ίδιο σχολείο. Στο τέλος όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν αναμνηστικά διπλώματα.
Το πρόγραμμα «KidsAthletics» πραγματοποιείται, φέτος, κατόπιν αιτήματος του ενδιαφερόμενου σχολείου ενώ έχει συμπεριληφθεί στις αθλητικές δραστηριότητες του προγράμματος «Σχολικός ΠΕΙΡΑΙ-Α-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ», που θα πραγματοποιηθεί, στις 11/5 και από 15 έως 19/5, στο Δημοτικό Γυμναστήριο «Πλάτων», στη Νίκαια
·        Σε σχολικό επίπεδο οι προγραμματισμένες δράσεις έχουν ως εξής:
8 & 9/5/2017 στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά (Ζαννή 97)
23/5/2017 στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας (Οσία Ξένη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου