Κυριακή 30 Απριλίου 2017

PERIVOS ΠΑΜΕ ... ΑΝΑΠΟΔΑ (Ανακύκλωση 4 τόνων χαρτιού)

Ακόμη 4 τόνοι χαρτιού για ανακύκλωση συγκεντρώθηκαν και στάλθηκαν σε μονάδα ανακύκλωσης από τον ΠΕΡΙΒΟΣ μέσα σε 5 μήνες.
Το όφελος από αυτή τη δράση είναι τόσο περιβαλλοντικό όσο και οικονομικό.  Όλοι αυτοί οι τόνοι θα είχαν πεταχτεί στα κοινά σκουπίδια επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση στο νησί μας.
Παράλληλα 4 τόνοι χαρτιού προς ανακύκλωση σημαίνει ότι σώζονται 17Χ4=68 δέντρα που αλλιώς θα υλοτομούνταν για την παραγωγή της ανάλογης ποσότητας χαρτόμαζας. Ανάλογη εξοικονόμηση γίνεται στο νερό όπως και στην ενέργεια.

Όμως και τα οικονομικά οφέλη για την τοπική κοινωνία δεν είναι ευκαταφρόνητα, μιας και ο Δήμος εξοικονομεί το ποσό που θα κατέβαλε στον ΧΥΤΑ της Φυλής.  Αν σε αυτά προσθέσουμε και το κόστος για την αποκομιδή, εργατοώρες κλπ τότε το ποσό αυξάνεται ακόμα περισσότερο.
Τέλος το ποσό που εισπράττει ο ΠΕΡΙΒΟΣ το αξιοποιεί αγοράζοντας φυτά, τα οποία φυτεύει σε επιλεγμένες θέσεις και σχολεία (πρόγραμμα «πάμε ανάποδα» ) στα πλαίσια των προσπαθειών του για βελτίωση της ποιότητας περιβάλλοντος στον τόπο που ζούμε.
Για όλη την προσπάθεια θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε :
τους πολίτες, τα σχολεία και φροντιστήρια που έχουν ανταποκριθεί συλλέγοντας όλο αυτό το χαρτί και
τη Διεύθυνση Καθαριότητας  του Δήμου Σαλαμίνας που μας διέθεσε φορτηγό για τη μεταφορά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης.
Η προσπάθεια συνεχίζεται.
Δεχόμαστε χαρτί κάθε Παρασκευή 7-9μμ στο χώρο των γραφείων μας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου