Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Δεσμεύσεις ζωικών και φυτικών προϊόντων στην διάρκεια ελέγχων στην αγορά


Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έλεγχοι σε όλη την αλυσίδα διακίνησης τροφίμων από στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.
Στους ελέγχους, που έγιναν τη Κυριακή των Βαΐων μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη, έγιναν οι παρακάτω δεσμεύσεις τροφίμων:
·        Κατασχέθηκαν έντερα συνολικού βάρους 230 κιλών, διότι κατά τον υγειονομικό κτηνιατρικό έλεγχο σε αυτοκίνητο- ψυγείο μεταφοράς κρεάτων στο χώρο του λιμανιού του Πειραιά, διαπιστώθηκε έλλειψη σημάνσεων καταλληλότητας και συσκευασίας.
Το συγκεκριμένο προϊόν αποσύρθηκε άμεσα από την αγορά και θα καταστραφεί σύμφωνα με τις διατάξεις της κτηνιατρικής νομοθεσίας.

·        Δεσμεύτηκαν κολοκύθια αγνώστου προελεύσεως συνολικού βάρους 480 κιλών, διότι κατά τον ποιοτικό έλεγχο σε επιχείρηση εμπορίου αγροτικών προϊόντων στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη κρίθηκαν ως μη κανονικά κολοκυθάκια συνολικού βάρους 480 κιλών, συσκευασμένα σε 80 χαρτοκιβώτια επειδή το προϊόν δεν πληρούσε τις απαιτήσεις των διατάξεων της νομοθεσίας ως προς τη σήμανση.
·        Δεσμεύτηκαν παρασκευάσματα κρέατος συνολικού βάρους 90 κιλών, σε κρεοπωλείο του Πειραιά διότι κατά τον υγειονομικό κτηνιατρικό έλεγχο βρέθηκαν κατεψυγμένα κοκορέτσια σε απόψυξη, από τα οποία απουσίαζε η σήμανση καταλληλότητας.
Η τύχη του δεσμευθέντος προϊόντος θα κριθεί σύμφωνα με τις διατάξεις της κτηνιατρικής νομοθεσίας.
Τέλος,
·        Στη δέσμευση πατάτας συνολικού βάρους 2.400 κιλών, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.
Συγκεκριμένα, κατά τον διενεργηθέντα ποιοτικό έλεγχο σε επιχείρηση εμπορίου αγροτικών προϊόντων στον Πειραιά, οι ελεγκτές εντόπισαν και δέσμευσαν, ως μη κανονικές, πατάτες αγνώστου προελεύσεως συνολικού βάρους 2.400 κιλών, λόγω απουσίας της προβλεπόμενης από την ισχύουσα νομοθεσία σήμανσης στα μέσα συσκευασίας.
Επισημαίνεται ότι η σήμανση αποτελεί την ταυτότητα των προϊόντων, διασφαλίζει την ιχνηλασιμότητά τους και αποτρέπει τις ελληνοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου