Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Καλοριφέρ για …ντεκόρ!



Διακοσμητικά φαίνεται πως είναι τα σώματα των καλοριφέρ στα νηπιαγωγεία του δήμου μας. Οι «Ανατροπές» επισκέφτηκαν χθες το πρωί με τυχαία σειρά τον παιδικό σταθμό, τρία νηπιαγωγεία και τρία Δημοτικά Σχολεία.  Σε κανένα από τα νηπιαγωγεία που επισκεφτήκαμε δεν μπαίνει πετρέλαιο! Ήταν κάτι που πραγματικά έκανε και σε μας μεγάλη εντύπωση, διότι και τα τρία νηπιαγωγεία θερμαίνονταν με κλιματιστικά. Στην μία περίπτωση – στο 7ο Νηπιαγωγείο -  δημιουργήθηκε μεν νηπιαγωγείο αλλά δεν μπήκε ποτέ λέβητας! Τέσσερις διοικήσεις στο Δήμο έχουν περάσει από τότε. Στην άλλη, στα Παλούκια, που το Νηπιαγωγείο στεγάζεται στο ισόγειο της Πολεοδομίας, όταν ανάβουν - λέει -  πάνω, ζεσταίνονται και κάτω. Χθες, για παράδειγμα, με το κρύο που έκανε, πάνω δεν άναψε καλοριφέρ.
Έτσι το σχολείο, κάτω,  ζεσταινόταν με τα κλιματιστικά. Σημαίνει αυτό πως και στην Πολεοδομία δούλευε κλιματισμός; Αλήθεια, πόση ΔΕΗ πληρώνει αυτός ο Δήμος και τι πετρέλαιο προμηθεύεται;
Σε Δημοτικό Σχολείο που πήγαμε κι όλα έδειχναν καλά, γιατί πριν τις γιορτές μπήκε πετρέλαιο, τα ίδια τα παιδιά – σύμφωνα με όσα μας καταγγέλλουν γονείς -  έχουν άλλη άποψη, αφού, όπως λένε, το κρύο στην τάξη τους χθες ήταν ανυπόφορο και αναγκάζονταν να φορούν τα μπουφάν τους, ακόμη και γάντια για να γράφουν! Πρόβλημα στην εγκατάσταση; Κακή συντήρηση;  Κλείσιμο ή πολύ συντηρητική λειτουργία του καλοριφέρ  (ίσως επειδή το πετρέλαιο δεν είναι αρκετό;), τι απ΄ όλα; Πάντως τα παιδιά κρύωναν!
Αλλού ο διευθυντής μας είπε πως το πετρέλαιο φτάνει δε φτάνει για δυο – τρεις μέρες, γιατί απλά μπαίνει πολύ λίγο – στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, απ΄ όσο καταλάβαμε,  μισός τόνος. Κι όμως. Η κεντρική θέρμανση του δήμου δουλεύει πρωί – βράδυ και πολλές φορές θες να βγάλεις τα ρούχα σου απ΄ τη ζέστη εκεί μέσα!
Πότε, επιτέλους, θα ιεραρχήσουμε τις ανάγκες;  Πότε θα βρεθούμε μπροστά και όχι πίσω από το πρόβλημα; Πότε θα σεβαστούμε το δημότη; Ακούει κανείς; Απαιτεί κανείς; Γονείς ακούτε;    
Βίκυ Ψυλλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου