Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Καταγγελία για τη νέα επίθεση της ΧΑ σε σχολείο στο Πέραμα



Η ΟΓΕ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση της ναζιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής σε γονείς, δασκάλους και εκλεγμένους συνδικαλιστές στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, μετά την ανακοίνωση της απόφασης για λειτουργία του σχολείου ως Δομή Υποδοχής κι Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ).
Συγκεκριμένα την Τρίτη 17 Γενάρη 2017, ομάδες Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο ναζιστή βουλευτή Γιάννη Λαγό, με την παρουσία και την ανοχή της αστυνομίας, συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από το σχολείο, με σκοπό να τρομοκρατήσουν γονείς και δασκάλους. Απαίτησαν να μπουν στο χώρο του σχολείου κι όταν γονείς και δάσκαλοι αντιστάθηκαν, τούς επιτέθηκαν βίαια.

Δεν τα κατάφεραν όμως κι έμειναν έξω από το σχολείο προκειμένου να συνεχίσουν να χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, με ψευδείς και παραπλανητικές διαδόσεις γύρω από την υγεία των παιδιών των προσφύγων.
Καλούμε τις γυναίκες του Πειραιά, να υποδεχθούμε τα προσφυγοπούλα σαν να είναι παιδιά μας. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να καταδικάσουν και να απομονώσουν τη ΧΑ, τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές κραυγές.
Ο εχθρός μας δεν είναι τα μικρά και καταταλαιπωρημένα παιδιά που άφησαν την πατρίδα τους εξαιτίας του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι η εκμεταλλευτική κοινωνία που γεννά την ανεργία, τη φτώχεια, τον πόλεμο και την προσφυγιά. Είναι οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που στηρίζουν το κίνητρο του κέρδους των επιχειρηματικών κολοσσών.
Καλούμε κάθε γυναίκα που ανησυχεί για το μέλλον το δικό της και των παιδιών της να καλωσορίσει τα προσφυγόπουλα στις λαϊκές γειτονιές. Τα προσφυγόπουλα, όπως και όλα τα παιδιά, έχουν κάθε δικαίωμα να συμμετέχουν σε μια ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία και το κράτος έχει την ευθύνη να διαμορφώσει όλους εκείνους τους όρους για να την παρέχει.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνουμε τους φασίστες.
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ, ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

Αθήνα, 18/1/2017
Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου