Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Γιάννης Τσαβαρής. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι


Αγαπητοί Συμπολίτες,
με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση διαβάσαμε το από 13-1-2017 Δελτίο Τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου, με θέμα «Συντήρηση και επισκευή οδοποιίας Νήσου Σαλαμίνας».
Σύμφωνα με το αναφερόμενο Δελτίο Τύπου, εγκρίθηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η Προγραμματική Σύμβαση του έργου «Συντήρηση και επισκευή οδοποιίας Νήσου Σαλαμίνας» προϋπολογισμού ύψους 2.500.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Σαλαμίνας, που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος. Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.
Το έργο αυτό, όπως λέγαμε πάντα,  αποτελεί συνοδό έργο της αποχέτευσης  ακαθάρτων και ομβρίων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σχετικό Δελτίο Τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων και συγκεκριμένα: «προχωράμε στη βελτίωση και συντήρηση του κυρίως οδικού δικτύου που είτε λόγω παλαιότερων εργασιών αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων είτε λόγω του χρόνου έχει υποστεί πολύ σοβαρές φθορές».
Προσωπικά, ευχαριστούμε επίσης, τον κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο και την νυν Περιφερειακή Αρχή για την τήρηση των δεσμεύσεων και υλοποίηση  προγραμματισμένων έργων και συγκεκριμένα για την ολοκλήρωση του 3ου  τμήματος του εναπομείναντος έργου, που αφορά την κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων στην περιοχή Δημαρχείου και κυκλοφοριακού  κόμβου Λεωφόρου  Σαλαμίνας και Αιαντείου, (έργο που είχε ενταχθεί στο Περιφερειακό Πρόγραμμα επί των ημερών μας και δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια την ίδια χρονική περίοδο, με συνολικό προϋπολογισμό ένταξης 30.000.000,00 ), γιατί τελικά η Διοίκηση έχει συνέχεια, όσο κι  αν αυτό η Δήμαρχος Σαλαμίνας δεν θέλει να το κατανοήσει.
Επίσης, μας προβληματίζει  ιδιαίτερα το γεγονός ότι η εργολαβία για την συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου του νησιού, προϋπολογισμού 500.000,00 € (πίστωση που είχε επίσης εγκριθεί επί των ημερών μας και είχε ενταχθεί στο Περιφερειακό Πρόγραμμα  την ίδια περίοδο ) δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, μετά από παρέλευση δυόμιση ετών.
Κλείνοντας, ευχόμαστε ειλικρινά να «ακούσει» η Δήμαρχος την προτροπή του Αντιπεριφερειάρχη και να υποβάλει νέες προτάσεις, προκειμένου να ενταχθούν στο νέο προϋπολογισμό της Περιφέρειας.
Γιάννης Τσαβαρής
τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας
Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου