Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
 ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!
 ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ!
 ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΣΧΕΣΕΩΝ !
 ΦΘΑΝΕΙ Π Ι Α ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ!
 ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ – ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
 Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες στον Ιδιωτικό Τομέα,Η Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2016, είναι ημέρα Γενικής Πανεργατικής Απεργίας που έχουν προκηρύξει τα Συνδικάτα και η ΓΣΕΕ.


Είναι ημέρα γενικού αγωνιστικού ξεσηκωμού. Είναι ημέρα αντίστασης και πάλης.
Είναι ημέρα, όπου όλοι οι μισθωτοί εργαζόμενοι, αλλά και όλοι όσοι έχουν πληγεί από τα χωρίς σταματημό αδιέξοδα και καταστροφικά Μνημόνια (συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και νέες, ελεύθεροι επαγγελματίες), πρέπει να δώσουμε ένα δυνατό πολιτικό και κοινωνικό μήνυμα σε Κυβέρνηση, δανειστές και εργοδότες.

Οι δανειστές, οι οποίοι εδώ και χρόνια, έχουν ρίξει την Χώρα μας σε μια ατέλειωτη οικονομική κρίση με τεράστια ύφεση, ανεργία και φτώχεια. Με τεράστια μείωση μισθών, με ευέλικτη φθηνή δουλειά και με τους εργοδότες να έχουν καταργήσει κάθε εργατικό δικαίωμα, επιστρέφουν ξανά!
Με την σημερινή κυβέρνηση να αποδεικνύεται ότι και αυτή σε τίποτα δεν διαφέρει από τις προηγούμενες μνημονιακές- νεοφιλελεύθερες  Κυβερνήσεις, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ: δανειστές, εργοδότες και Κυβέρνηση ετοιμάζουν νέα επώδυνα μέτρα για τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Η Κυβέρνηση (μετά την δραστική μείωση των συντάξεων που θεσμοθέτησε με τον πρόσφατο αντιασφαλιστικό νόμο) είναι έτοιμη να δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε όσα εργατικά δικαιώματα απόμειναν από τα συνεχή Μνημόνια ψηφίζοντας νέο εργασιακό νόμο.
·         Οι ομαδικές απολύσεις θα απελευθερωθούν πλήρως και χωρίς καμιά προστασία για τους απολυμένους.
·         Η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με κατώτατο μισθό 751 Ευρώ, αλλά και οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις που θα είναι υποχρεωτικές  για όλους τους εργοδότες, δεν πρόκειται να επανέλθουν παρόλα όσα ισχυρίζεται η Κυβέρνηση.
·         Οι επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις και κυρίως οι ατομικές συμβάσεις θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο και θα γενικευτούν.
·         Οι εργαζόμενοι θα αφεθούν χωρίς καμία συλλογική προστασία, θα συνεχίσουν να αφήνονται έρμαια σε κάθε εργοδότη και σε κάθε επιχείρηση (μικρή ή μεγάλη) με το διευθυντικό δικαίωμα να είναι ο μοναδικός «νόμος» των εργασιακών σχέσεων.
·         Η φθηνή, ευέλικτη, μερική και ανασφάλιστη εργασία, δηλαδή η εργασιακή ζούγκλα, θα εξακολουθήσει να είναι ο κανόνας για όσους έχουν την τύχη να έχουν ακόμα δουλειά.
·         Η ανεργία και η φτώχεια θα γιγαντωθούν ακόμα παραπάνω.
·         Τα ασφαλιστικά ταμεία θα καταρρεύσουν και οι συντάξεις μας θα εξαερωθούν.
·         Οι δημόσιες υπηρεσίες θα πωληθούν σε ιδιώτες, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά και το κοινωνικό κράτος θα καταργηθούν, η Παιδεία, η Υγεία θα χειροτερεύσουν ακόμα περισσότερο.

Τα συνδικάτα, όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει και μπορούμε να αντισταθούμε.

Με μεγαλύτερη ορμή και πείσμα  πρέπει να δυναμώσουμε τους αγώνες μας ενάντια στα νέα μέτρα που προετοιμάζονται αυτές τις μέρες.

Καλούμε όλα τα σωματεία και όλους τους εργαζόμενους σε κάθε εργασιακό χώρο, για δυνατή αγωνιστική απάντηση στις 8 Δεκέμβρη.

Δ Ι Ε Κ Δ Ι Κ Ο Υ Μ Ε

·         Ανατροπή των μνημονιακών κυβερνητικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών σε οικονομία, εργασία και ασφαλιστικό.
·         Όχι στις ομαδικές απολύσεις, όχι στην κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος.
·         Όχι στον καθορισμό του κατώτατου μισθού από την Κυβέρνηση.
·         Επαναφορά της συλλογικής προστασίας των εργαζομένων, ΕΓΣΣΕ 751 Ευρώ.
·         Κλαδικές συλλογικές συμβάσεις με αξιοπρεπείς μισθούς και υποχρεωτικές για όλους τους εργοδότες.
·         Μέτρα για την ανακούφιση της ανεργίας με ουσιαστική αύξηση και επιμήκυνση του χρόνου χορήγησης του επιδόματος ανεργίας.
·         Ουσιαστική ελάφρυνση- διαγραφή μεγάλου μέρους του δημοσίου χρέους.
·         Παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας με επίκεντρο την μισθωτή εργασία και τις ανάγκες της.   

ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!

ΜΑΖΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Όλοι στην συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στις 11 το πρωί στο ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ.
Όλοι στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου