Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Το 1ο ΕΠΑ.Λ – Ε.Κ Σαλαμίνας συνεχίζει σταθερά τις επιτυχίες του

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά, εργασία που εκπονήθηκε από εκπαιδευτικούς και μαθητές, προκρίθηκε στους 9ους  Πανελλήνιους Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών, που διεξήχθησαν στο Ε.Κ.Φ.Ε  Αιγάλεω στις 11 και 12 Νοεμβρίου. Η εν λόγω εργασία, μαζί με άλλες οκτώ Ελληνικές εργασίες που επίσης προκρίθηκαν , θα παρουσιαστούν στο Ελληνικό περίπτερο του 10ου Εκπαιδευτικού  Πανευρωπαϊκού φεστιβάλ: Science on Stage in Europe που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Debrecen της Ουγγαρίας από 29 Ιουνίου  έως και 2 Ιουλίου  2017. 




Το φεστιβάλ αυτό είναι το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό φεστιβάλ  στην Ευρώπη και έχει ως σκοπό του, την ανταλλαγή ιδεών με καινοτόμες κατασκευές και πειράματα, μεταξύ εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, με στόχο την αναβάθμιση και βελτίωση της διδασκαλίας στο εργαστήριο αλλά κι στην τάξη. Στο  φεστιβάλ αυτό συμμετέχουν 29 χώρες και 450 εκπαιδευτικοί.
Η Εργασία με την οποία έλαβε μέρος  έχει τίτλο: « Κατασκευή ρομποτικού φωτοβολταϊκού  ανιχνευτή,  με μερική προσομοίωση της κίνησης της γης», και κατέλαβε την 6η  θέση από 45 εργασίες από όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια κατασκευή μιας πειραματικής διάταξης, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί εντός αλλά και εκτός του εργαστηρίου,( στο φυσικό περιβάλλον) με την οποία λαμβάνονται μετρήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, και εξάγονται συμπεράσματα τα οποία βοηθούν στην βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των φωτοβολταϊκών πάνελ. Ταυτόχρονα δε, εισάγει τους μαθητές στις τεχνικές της χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Η ομάδα των εκπαιδευτικών η οποία εκπόνησε την εργασία, αποτελείται από τους εκπαιδευτικούς: Πέτρο Πούτο , Παρασκευά  Ανδριανό, Αρμενάκη Ιωάννη, Αργυρίου Σπυρίδωνα, και Τσάπελη Αθανάσιο . Ο εκπρόσωπος της ομάδας  Πέτρος Πούτος μαζί με τον Παρασκευά Ανδριανό, θα παρουσιάσουν την εργασία στο φεστιβάλ στην Ουγγαρία.
Η εργασία αυτή σχεδιάστηκε από τους καθηγητές και  κατασκευάστηκε από τους μαθητές του Τομέα Ηλεκτρολογίας –Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού, εξ ολοκλήρου στα εργαστήρια Ηλεκτρονικών και Μηχανολόγων του 1ου ΕΠΑ.Λ – Ε.Κ  Σαλαμίνας. 

Περισσότερες πληροφορίες για τους αγώνες, καθώς και την συμμετοχή μας σε αυτούς, μπορείτε να δείτε στο σχετικό βίντεο της εκπαιδευτικής τηλεόρασης, το οποίο έχει ανεβάσει στην ιστοσελίδα του το Υπουργείο Παιδείας. Η δική μας εργασία είναι περίπου στο 15 λεπτό του βίντεο http://www.minedu.gov.gr/eidiseis/25452-18-11-16-enatos-panellinios-agonas-kataskevon-kai-peiramaton-fysikon-epistimon 

  

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ                                                                   Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ  
του 1ου ΕΠΑ.Λ                                                                           του  Ε.Κ 
                                                  
Άννα   Κανάκη                                                                         Παρασκευάς Ανδριανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου