Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Υγειονομικοί έλεγχοι σε σχολεία από την Περιφέρεια Αττικής με στόχο την προστασία της υγείας των μαθητών



Σε σειρά υγειονομικών ελέγχων σε δημόσια και ιδιωτικά σχολικά συγκροτήματα όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και κυλικεία εντός αυτών, σε νηπιαγωγεία, καθώς και σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς προχωρά η Περιφέρεια Αττικής.
Ειδικότερα, οι Υπηρεσίες Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής, με πιστή και αδιάλειπτη εφαρμογή της ισχύουσας υγειονομικής νομοθεσίας και στο πλαίσιο σχετικής Εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας, από την έναρξη της σχολικής περιόδου 2016 - 2017 έως σήμερα, έχουν διενεργήσει ελέγχους σε 1207 σχολικά συγκροτήματα ως προς τις κτιριακές υποδομές (αίθουσες διδασκαλίας, κοινόχρηστοι χώροι κ.λπ). Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων δόθηκαν 560 συστάσεις, όπου κρίθηκε απαραίτητο, με την αποστολή σχετικών εγγράφων προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Διευθύνσεις σχολείων, Γραφεία Εκπαίδευσης, Διευθύνσεις Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμων, Σχολικές Επιτροπές) προκειμένου να μεριμνήσουν για την αποκατάσταση των προβλημάτων που παρουσιάζονται.
Ακολούθως, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 654 κυλικεία σχολείων, αποτέλεσμα των οποίων ήταν να δοθούν 374 συστάσεις που αφορούσαν, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη βελτίωσης των υγειονομικών συνθηκών, και σε ζητήματα όπως τα επιτρεπόμενα είδη πώλησης και η εκπαίδευση του προσωπικού, ενώ υποβλήθηκαν 19 μηνύσεις σε υπευθύνους κυλικείων. Στο ίδιο πλαίσιο, μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί 55 νηπιαγωγεία και 46 βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, με τις συστάσεις να ανέρχονται σε 10 και 22 αντίστοιχα.
Επισημαίνεται ότι οι υγειονομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους με γνώμονα την προστασία και τη διασφάλιση της υγείας των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου