Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

Διαψεύδει η Περιφέρεια Αττικής τα ανακριβή δημοσιεύματα περί γεύματος στα Νότια Προάστια

Η Περιφέρεια Αττικής διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί γεύματος της Περιφερειάρχη Αττικής σε εστιατόριο στα Νότια Προάστια. "Ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα τέτοιου είδους διαστρεβλωτικές αναρτήσεις" αναφέρεται στο δελτίο τύπου. Δελτίο τύπου για το ίδιο θέμα εξέδωσε και η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ).
 «Άνθρακας ο θησαυρός, καθώς τα γεγονότα έχουν ως εξής» συνεχίζεται στην ανακοίνωση.

«Πρόκειται για γεύμα εργασίας που παρέθεσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Εθνική Διεπαγγελματική Ένωση Κρέατος, ενόψει συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2016 την προηγούμενη της διεξαγωγής της 2ης Επιμορφωτικής Ημερίδας με θέμα «Υγιεινή στα σφαγεία – Συντήρηση και μεταφορά σφαγείων» με σκοπό την επιμόρφωση των επαγγελματιών του κρέατος. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της αρμόδιας Διεύθυνσης Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) και με τη στήριξη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βιομηχανικών Σφαγείων – Κρέατος (ΠΣΒΣ-Κ), του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΛΓΟ) και της Περιφέρειας Αττικής,  υπό την αιγίδα του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ε. Αποστόλου. Στο γεύμα εργασίας η Περιφέρεια Αττικής εκπροσωπήθηκε από την Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής και τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής Πειραιά. Πολιτικός εκπρόσωπος της Περιφέρειας δεν παρίστατο λόγω συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου. Παρευρέθηκαν συνολικά περίπου 50 σύνεδροι, στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μέλη του ΔΣ της Εθνικής Διεπαγγελματικής Ένωσης Κρέατος και εκπρόσωποι επαγγελματικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα.  Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρωτοβουλίας ανέρχεται σε 725,81€ πλέον ΦΠΑ 24% και η εντολή πληρωμής είναι αναρτημένη στο Πρόγραμμα Διαύγεια. Η πρωτοβουλία καλύφθηκε με πόρους από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής, καθώς συνάδει απόλυτα με τους σκοπούς του.
Βασικός στόχος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Ένωσης Κρέατος είναι η ανάπτυξη κάθε δραστηριότητας που θα συμβάλλει στην ορθότερη εκτίμηση της κατάστασης της αγοράς του κρέατος, καθώς και στη διατήρηση και ανάπτυξη όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων του κλάδου.

Τόσο ο κλάδος του κρέατος όσο και των τροφίμων γενικότερα αλλά και η προστασία των καταναλωτών είναι ψηλά στην ατζέντα του Υπουργείου και της Περιφέρειας Αττικής.»

Δελτίο τύπου σχετικό με τα δημοσιεύματα  εξέδωσε και  η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ) απευθυνόμενη στο site που αναπαράγει το δημοσίευμα:
"Σχετικά με το δημοσίευμά σας «Πόσο κόστισε ένα γεύμα της Ρένας Δούρου στο Mezze της Γλυφάδας;» σας γνωρίζουμε τα εξής:

Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ), θεωρεί ότι είναι υποχρέωσή της να απαντήσει στο δημοσίευμα και να πληροφορήσει το κοινό αποκαθιστώντας την αλήθεια για το δείπνο που παρατέθηκε στους ομιλητές και συντελεστές της 2ης Επιμορφωτικής Ημερίδας της με θέμα «Υγιεινή στα σφαγεία – Συντήρηση και μεταφορά των σφάγιων» που έλαβε χώρα στην Αθήνα στις 10 και 11 Νοεμβρίου 2016.

Η ημερίδα της ΕΔΟΚ συγκέντρωσε τους υπεύθυνους των σφαγείων της χώρας και τους εκπροσώπους των μελών της οργάνωσης, δηλαδή των κτηνοτρόφων, των επεξεργαστών, αντιπροσώπων κρέατος και των κρεοπωλών καθώς και στελεχών του ΥΠΑΑΤ, της Περιφέρειας ΑΤΤΙΚΗΣ και του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ,  ώστε δικαίως η Περιφέρεια ΑΤΤΙΚΗΣ φιλοξένησε με επίσημο δείπνο 50 στελέχη του τομέα του κρέατος με την ευκαιρία αυτού του γεγονότος.

Προφανώς και δεν επρόκειτο για ιδιαίτερο δείπνο αλλά ουσιαστικά για δείπνο εργασίας, στο οποίο μάλιστα δεν είχε το χρόνο να παραβρεθεί η Περιφερειάρχης, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό και την ιδιότητα των συμμετεχόντων, του οποίου το κόστος με κανένα τρόπο δεν μπορεί να θεωρηθεί προκλητικό.

Η ΕΔΟΚ είναι Οργάνωση η οποία έχει αποκλειστικό σκοπό την ανάπτυξη του τομέα του κρέατος στο πλαίσιο της τήρησης των κανόνων εφοδιασμού της αγοράς και οι σκοποί της και οι δράσεις της είναι προσιτοί στον καθένα στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.edokhellas.com.
 Ευχαριστούμε και ελπίζουμε σε άμεση δημοσιοποίηση της απάντησής μας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου