Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Εγκαινιάστηκε η νέα αίθουσα του 1ου Λυκείου



Μετά από πολλές προσπάθειες της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σαλαμίνας και προσωπικά του προέδρου της Μ. Κορρού, έγιναν σήμερα Τρίτη 24 Νοεμβρίου  τα εγκαίνια της νέας προκατασκευασμένης αίθουσας διδασκαλίας στον προαύλιο χώρο του 1ου Λυκείου Σαλαμίνας, παρουσία της δημάρχου Σαλαμίνας Ι. Νάννου, του ίδιου του κ. Κορρού, του αντιδημάρχου Καθαριότητας Α. Χατζή, του αντιπροέδρου του Λιμ. Ταμείου Πρ. Γκλίστη, των διευθυντών του 1ου και 2ου Λυκείου Σαλαμίνας Ν. Φασουλή και Χρ. Ράμμου και των εκπαιδευτικών του συγκροτήματος, της προέδρου της Ένωσης Γονέων, εκπαιδευτικού Ρ. Ραπαντζίκου, του προέδρου Γονέων του 2ου Λυκείου Αργ. Κορρού, κ.ά.

Το στεγαστικό των σχολείων έχει αρχίσει και πάλι τον τελευταίο χρόνο να αποτελεί συχνά θέμα των δημοτικών συμβουλίων, αφού η συνεχής αύξηση του αριθμού των μαθητών στο νησί σε όλες της βαθμίδες εκπαίδευσης δημιουργεί την ανάγκη για νέους μεγαλύτερους χώρους. Ένα τέτοιο μεγάλο πρόβλημα αντιμετώπισαν τα δύο Λύκεια στη Λ. Φανερωμένης, που σήμερα πλέον, πολλά χρόνια μετά την κατασκευή τους, αδυνατούν να στεγάσουν όλα τα παιδιά των περιοχών Σαλαμίνας - Παλουκίων και Αιαντείου (και όχι πάντα μόνο). Να σημειώσουμε πως οι μαθητές που στεγάστηκαν στην αίθουσα έκαναν το τελευταίο διάστημα μάθημα στο γυμναστήριο των Λυκείων! 
Τα δύο λύκεια, βέβαια, έχουν, απ΄ όσο μας πληροφόρησαν οι καθηγητές, ανάγκη ακόμη μίας τέτοιας αίθουσας στο κοντινό μέλλον, πριν ξαναδημιουργηθούν αντίστοιχα προβλήματα. Προς το παρόν πάντως ενεκρίθη μόνο μία, η οποία έφτασε στη Σαλαμίνα τα χαράματα του Σαββάτου από την περιοχή του Ζωγράφου και έχει στεγάσει στο παρελθόν νηπιαγωγείο.  

Αξίζει να τονίσουμε εδώ ακόμη μία απαραίτητη παρέμβαση που έγινε στον αύλιο χώρο των δύο σχολείων πριν λίγους μήνες από την Β΄θμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου. Πρόκειται για τους δύο σύγχρονους αναβατήρες που τοποθετήθηκαν ο ένας μεταξύ 1ου και 2ου Λυκείου (στις κερκίδες που κατεβαίνουν στο μπάσκετ – φωτο) και ο άλλος ψηλότερα, μηχανισμοί εντελώς απαραίτητοι, προκειμένου μαθητές αλλά πιθανά και εκπαιδευτικό προσωπικό ή γονείς με κινητικά προβλήματα να μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα στη σχολική κοινότητα.
Μακάρι να επανερχόμαστε πάντα με τέτοιες ειδήσεις που να αφορούν στην επίλυση προβλημάτων, πράγμα βεβαίως για το οποίο, να υπενθυμίζουμε,  κατ΄ εξοχήν εκλέγεται μία δημοτική αρχή. Όταν λοιπόν σε κάποιους τομείς γίνεται προσπάθεια κι όταν αυτή η προσπάθεια αποδίδει καρπούς, εμείς, ο Τύπος, οι πολίτες, είμαστε εδώ για να την επικροτούμε. Ελπίζουμε κι ευχόμαστε η επίλυση του φλέγοντος και πάλι, μετά από μόλις μία εικοσαετία, προβλήματος της σχολικής στέγης στη Σαλαμίνα να μην περιοριστεί μόνο σε τρόπους προσωρινής ανακούφισης – όπως έχει γίνει τόσες φορές στο παρελθόν – αλλά να υπάρξει επιτέλους σχεδιασμός και συνέχεια, ώστε να προλαμβάνουμε παρά να τρέχουμε ασθμαίνοντας να θεραπεύουμε.
Β. Ψυλλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου