Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Το καραβάνι Αλληλεγγύης από την Γαλλία στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Σαλαμίνας

 
 
 Στις 24 Οκτώβρη 2016 είχαμε την τιμή και την χαρά να υποδεχτούμε το καραβάνι Αλληλεγγύης από την Γαλλία στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Σαλαμίνας μαζί με πλήθος πολιτών και αλληλέγγυων εθελοντών. Πάντα κοντά μας η κοινωνική κουζίνα «ο Άλλος Άνθρωπος»!!!
 



Οι αλληλέγγυοι Γάλλοι φίλοι μας έφτασαν στην Ελλάδα στις 18 Οκτώβρη με καμιόνια φορτωμένα με ιατροφαρμακευτικό υλικό. Τρία από αυτά τα καμιόνια έχουν ξεφορτωθεί σε αποθήκη του Πειραιά όπου θα πραγματοποιηθεί καταγραφή της αποστολής ώστε να διατεθεί ισόνομα το υλικό στα κοινωνικά Ιατρεία της Αττικής.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν κοινωνικές συλλογικότητες, που εμπλέκονται σε πρακτικές κινηματικής αλληλεγγύης, ενάντια σε λογικές φιλανθρωπισμού, όπως, επίσης, και άτομα που καταφεύγουν στα αυτοοργανωμένα Ιατρεία για να βρουν την ιατρική φροντίδα που δεν βρίσκουν αλλού και τα φάρμακα που αδυνατούν να πληρώσουν, ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι, που αδιακρίτως πλήττονται από την διαλυτική κρίση του συστήματος Υγείας.



Τα αυτοοργανωμένα Ιατρεία δεν ήρθαν για να αντικαταστήσουν την δημόσια υγεία, ούτε για να λειτουργήσουν, άμεσα ή έμμεσα (και φανερά ή συγκαλυμμένα) ως συμπληρωματικά εργαλεία των ασκούμενων κυβερνητικών πολιτικών, που συστηματικά απεξαρθρώνουν την δημόσια υγεία, οδηγώντας στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της.
Τα αυτοοργανωμένα Ιατρεία θα συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους αμφισβητώντας, ταυτόχρονα, και παλεύοντας ενάντια στις ασκούμενες πολιτικές, ενάντια την διαλυτική υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των υπηρεσιών, σε σύνδεση πάντα με την επιδίωξη ενός άλλου προτάγματος για την Υγεία, αυτού που θέτει στο κέντρο τον άνθρωπο και την ολότητα των αναγκών του ως υποκειμένου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου