Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Mουσική εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο της Ηετιώνειας Πύλης,



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24.9.2016 η μουσική εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο της Ηετιώνειας Πύλης, που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιά.
Η μεγάλη προσέλευση κοινού καταδεικνύει τα περιθώρια και τις δυνατότητες πολιτιστικής αναγέννησης της ευρύτερης περιοχής.

Ο αρχαιολογικός χώρος της Ηετιώνειας Πύλης,  μετά από μια μακρά περίοδο που παρέμεινε αποκομμένος από την πόλη και τους κατοίκους της, άνοιξε για το κοινό, το οποίο έχει τη δυνατότητα να δει και να πληροφορηθεί για τις εργασίες αναστήλωσης και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου  που εκτελούνται στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Αττικής με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιά.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, ευχαρίστησε την Εφορεία Αρχαιοτήτων για την επιτυχημένη συνεργασία και αναφέρθηκε  στη σημασία του έργου, που σε συνδυασμό με τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών για την αξιοποίηση και ανάπλαση του όμορου χώρου, «Καστράκι», που ήδη ολοκληρώθηκε, συνιστά μια παρέμβαση μεγάλης κλίμακας που μπορεί να αλλάξει τη φυσιογνωμία της περιοχής και να αποτελέσει πόλο έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες συμβάλλοντας αποφασιστικά στη συγκρότηση μιας σύγχρονης πολιτιστικής ταυτότητας για την ευρύτερη περιοχή.
Οι επισκέψεις του κοινού στον αρχαιολογικό χώρο θα γίνονται μέχρι το Δεκέμβριο του 2016 από Πέμπτη μέχρι και Σάββατο, από τις 11 πμ έως τις 7μμ,  με ελεύθερη είσοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου