Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Τραγικός απολογισμός της διετίας που πέρασε



Αγαπητοί Συνδημότες,
Έχουμε ήδη συμπληρώσει δύο χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής και η Δήμαρχος Σαλαμίνας  το μόνο που έχει να επιδείξει είναι η συνεχώς και αδιαλείπτως κατάρριψη όλων των αρνητικών ρεκόρ στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Σας θυμίζω μερικά απ’ αυτά:
ü      ενέταξε τον Δήμο στο Μνημόνιο,
ü      πραγματοποίησε αύξηση 50% στα Τέλη Καθαριότητας και
ü      57% στο Δημοτικό Τιμολόγιο του Νερού,
ü      απώλεσε λόγω ανικανότητας την μεγάλη ευκαιρία της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας,

ü      απώλεσε λόγω αβελτηρίας τα έσοδα από την εκμετάλλευση των παραλιών,
ü      ξεπέρασε κάθε ρεκόρ στην ιστορία του Δήμου στις απ’ ευθείας αναθέσεις,
ü      έσπασε όλα τα ρεκόρ πανελλαδικά στις έκτακτες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής,
ü      παρά τα όσα έλεγε προεκλογικά δεν εισέπραξε ούτε ένα ευρώ από τα οφειλόμενα  λατομικά Τέλη (ενώ σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα το λατομείο συνεχίζει να λειτουργεί παράνομα),
ü      τα ιχθυοτροφεία «ζουν και βασιλεύουν»,
ü      αύξησε μέσα σε δύο χρόνια πάνω από  7,00 εκατ. ευρώ το χρέος του Δήμου που παρέλαβε από εμάς (από 17,00 εκατ. περίπου έφτασε αισίως στα 24,00 εκατ.),
ü      συνάπτει συμβάσεις έργων με έκπτωση 1% (με όποιον δάσκαλο … συνεργαστείς … τέτοια γράμματα θα μάθεις !!!),
ü      αποχωρούν αιρετοί από την Δημοτική της ομάδα με βαρύτατες κατηγορίες για τη παραθεσμική λειτουργία του Δήμου με αιχμή «την ηγεμονική παρουσία Σουλτάνου» και φυσικά η «συνέχιση της σπίλωσης» των Πολιτικών της Αντιπάλων … καλά κρατεί !!!
Και ενώ όλα αυτά αποτελούν αδιαμφισβήτητα γεγονότα, σας παραθέτω τα πρόσφατα «επιτεύγματα» αυτής της «ανοδικής» πορείας της Δημάρχου Σαλαμίνας και των συν αυτή:
·         “προβλέπουν”  ότι όλο το καλοκαίρι του 2016… … θα βρέχει καταρρακτωδώς και για αυτό τον Ιούνιο μήνα (!!!) ανέθεσαν τον «Καθαρισμό δικτύου αποχέτευσης όμβριων» ΑΔΑ: 6ΦΘ4Ω1Ε-0ΩΙ, αντί του ποσού των 14.990 ευρώ, και πάντα κατά τον προσφιλή τους τρόπο, με ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ !!!
·         “προβλέπουν”  ότι και από τον Σεπτέμβριο μέχρι τα Χριστούγεννα… θα έχουμε καλοκαίρι  και για αυτό τον Σεπτέμβριο μήνα (!!!) ανέθεσαν τον «Καθαρισμό παραλιών» ΑΔΑ: 71ΥΩΩ1Ε – Ν4Β αντί του ποσού των 24.056 ευρώ και πάντα κατά τον προσφιλή τους τρόπο, με ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ !!!
·         “επιτυγχάνουν” μέσα σε μία ημέρα (1η Σεπτεμβρίου 2016) και σε χρονικό διάστημα λιγότερο των δύο ωρών την πραγματοποίηση δύο έκτακτων συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και μιας έκτακτης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής !!! (αυτό αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ) για τη λήψη αποφάσεων για προμήθειες ή εργασίες / έργα, που ο συνολικός προϋπολογισμός τους ξεπερνάει κατά πολύ τις 150.000 ευρώ και πάντα κατά τον προσφιλή τους τρόπο, με ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ !!!  ΑΔΑ: 6ΗΓΝΩ1Ε-ΩΧ9 + ΑΔΑ: ΨΛΛ9Ω1Ε-ΤΕΚ + 72ΣΗΩ1Ε-2ΩΟ, + ΑΔΑ: 6Δ7ΟΩ1Ε-Ψ9Ν
Αγαπητοί Συνδημότες,
Η Δήμαρχος και οι συν αυτή,  από την αρχή της θητείας τους βάζουν τα ΠΑΝΤΑ  στη … Πολιτική τους ζυγαριά, από την οποία δεν ξέφυγε ούτε το έθιμο των 100 ετών. Η Εμποροπανήγυρις της  Φανερωμένης.
Επειδή, οι Σαλαμίνιοι δεν μπορούν πλέον να ανεχθούν, πόσο μάλλον να παραμείνουν απαθείς στη διαδικασία της… Πολιτικής  ζυγαριάς, που εφαρμόζει η πραγματική ηγεσία του Δήμου, σας θυμίζω  τη γνωστή ρήση του μεγάλου ιστορικού Θουκυδίδη «Οι καιροί ού μενετοί»
Γιάννης Τσαβαρής
Δημοτικός Σύμβουλος Σαλαμίνας
τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου