Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Επέτειος της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας



Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος παραβρέθηκε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη εκ μέρους της Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου και της Περιφέρειας, στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, που συνδιοργάνωσε με το Διεθνές Ίδρυμα ΣΑΛΑΜΙΣ, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο Σύνταγμα.

Πριν από 2.495 χρόνια οι αρχαίοι Έλληνες, υλοποιώντας το σχέδιο του Θεμιστοκλή (ξύλινα τείχη), κατατρόπωσαν τον στόλο της παγκόσμιας τότε δύναμης των Περσών στα στενά της Σαλαμίνας. Ο περσικός στόλος διέθετε πολλαπλάσια και υπερμεγέθη πλοία, εν αντιθέσει με των Ελλήνων, τα οποία ήταν μικρότερα και πιο ευέλικτα.
Η σημασία της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, αυτή καθ’ αυτή, αποτελεί παγκόσμιο γεγονός και σαν τέτοιο τιμάται από όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου, και όχι μόνο. Απόδειξη αυτού αποτελεί και η παρουσία τόσων Πρέσβεων και Διπλωματικών αποστολών στην εκδήλωση.
Για την Ελλάδα όμως έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί ήταν η πρώτη φορά που οι Έλληνες ενώθηκαν για να αντιμετωπίσουν έναν υπέρτερο εχθρό, επιβουλέα της Ανεξαρτησίας, της Δημοκρατίας και της Ακεραιότητας των χωρών-πόλεων της εποχής εκείνης.
Το μήνυμα αυτό είναι επίκαιρο όσο ποτέ μέχρι και σήμερα.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου