Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Ημέρα κυκλοφοριακής αγωγής




Ένα ενδιαφέρον τρίωρο χάρισε στα παιδιά της Σαλαμίνας η πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας «Κ.Ο. Κούρος» Μεγάρων και της Επιτροπής Εθελοντών Σχολικών Τροχονόμων Σαλαμίνας σήμερα το απόγευμα στην Πλατεία Συντριβανίου, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς νεκρό στο δρόμο (“Imagine a day without a road death”).
Η δράση, που τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Σαλαμίνας και της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στόχευε στην ευαισθητοποίηση των παιδιών της σχολικής ηλικίας σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, αφού είναι κοινώς παραδεκτό πως η οδική εκπαίδευση ξεκινά από την παιδική ηλικία.

Οι σχολικοί τροχονόμοι και οι εθελοντές της ομάδας  «Κούρος» βρέθηκαν δίπλα στους μικρούς μας φίλους και τους έδειξαν στην πράξη πώς κυκλοφορεί κανείς στην πόλη, βοηθώντας τους να κινηθούν με ποδήλατο και ερμηνεύοντάς τους τα σήματα του ΚΟΚ. Διανεμήθηκε επίσης χρήσιμο πληροφοριακό υλικό.
Την εκδήλωση στήριξαν με την παρουσία τους η δήμαρχος Σαλαμίνας Ρ. Νάννου, οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Γ. Σκιαθίτης και Μ. Κορρός, οι δημ. σύμβουλοι Αλ. Πάλλας και Πρ. Γκλίστης, κ.ά.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου