Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κατά την παρουσίαση του προγράμματος του Δημοτικού Θεάτρου



Σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, για την παρουσίαση του προγράμματος Δημοτικού Θεάτρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης υπογράμμισε τα εξής:
·      Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, είναι ένα εμβληματικό μνημείο τόσο ως κτήριο όσο και εσωτερικά (σκηνή, εξοπλισμός κλπ).  Θέλουμε το Δημοτικό Θέατρο σημείο αναφοράς για την πόλη, ένα σχολείο πολιτισμού και ευαισθητοποιησης που θα οικοδομεί σχέσεις με την κοινωνία και τελικά θα «συνομιλεί» και θα εκφράζει τις αγωνίες, τις ανάγκες, τα όνειρα, την κριτική, τον προβληματισμό της.

·      Η αναστήλωσή του και η λειτουργία του ήρθε σε μια κρίσιμη στιγμή, όταν ο Πειραιάς και η ευρύτερη περιοχή αναζητούσε επιτακτικά μια νέα, σύγχρονη πολιτιστική ταυτότητα. Και για να γίνει αυτό πρέπει το Δημοτικό Θέατρο να έχει τη δυνατότητα να σχεδιάζει και να υλοποιεί σε βάθος χρόνου, με ασφάλεια και στόχους. Γι' αυτό είναι απαραίτητη η εξασφάλιση της οικονομικής του αυτοτέλειας.
Σ' αυτή την κατεύθυνση η Περιφέρεια στηρίζει τη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου χρηματοδοτώντας με 1.180.800€ για 4 χρόνια.
·      Το πρόγραμμα του Δημοτικού Θεάτρου πρέπει να είναι μια εικόνα των προσδοκιών μας. Ευχόμαστε και επιδιώκουμε το πρόγραμμα του Δημ. Θεάτρου να αποτελεί ένα διαφορετικό υπόδειγμα που θα ευαισθητοποιεί, θα τροφοδοτεί τη σκέψη, τον προβληματισμό, θα καλλιεργεί την αισθητική και την σκέψη.
·       Μ’ αυτές τις γενικές αρχές και σκέψεις, πιστεύουμε ότι στο Πρόγραμμα του Θεάτρου πρέπει να χωρούν και στοχευμένες παραγωγές / παραστάσεις που να απευθύνονται σε ομάδες πληθυσμού που για διάφορους λόγους σήμερα είναι αποκομένες απο τον πολιτισμό. Για παράδειγμα παραστάσεις αφιερωμένες σε ανέργους, σε ειδικά κοινά πραγματοποιούμενες ακόμη και έξω από το συμβολικό χώρο του Θεάτρου-όπως για πχ παραστάσεις σε φυλακές κλπ.
Ένα πρόγραμμα που θα «δένει» με τις αναζητήσεις της πόλης, θα «διαχέει» το θέατρο στους πολίτες και θα οικοδομεί σταδιακά νέες σχέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου