Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Γ. Τσαβαρής: "Τελικά, κυρία Νάννου, μας είπατε ψέματα;"

Αγαπητοί Συμπολίτες,
στο Δελτίο Τύπου που εκδώσαμε στις 25/08/2016, σχετικά με την μη πραγματοποίηση της εμποροπανήγυρης της Ι. Μ. Φανερωμένης, αναφέραμε μεταξύ άλλων ότι η Δήμαρχος Σαλαμίνας, προκειμένου να θολώσει ακόμη περισσότερο το τοπίο, δεν δίστασε να βάλει στο «κάδρο» ακόμη και την Νομική Υπηρεσία του Δήμου.
Δεν δίστασε «να δείξει» τη Νομική Υπηρεσία, αφού  «έπραξε» τηρώντας και εφαρμόζοντας πιστά την ομόφωνη εισήγηση των έγκριτων Νομικών Συμβούλων του Δήμου. Για αυτό τον λόγο, ζητήσαμε από την Δήμαρχο να δημοσιοποιήσει τόσο το ερώτημα της προς τη Νομική Υπηρεσία, όσο και την ΟΜΟΦΩΝΗ, όπως η ίδια ισχυρίζεται, ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου.


Αν και έχουν παρέλθει πλέον των είκοσι ημερών, … φωνή βοώντος εν τη ερήμω !
Η εμπλοκή παραθεσμικών προσώπων, αλλά και η κατά βούληση ερμηνεία των Νόμων από τα ίδια παραθεσμικά  πρόσωπα, είχε ως αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά στην ιστορία της, η εμποροπανήγυρις της Ι. Μ. Φανερωμένης.
 Εξακολουθεί όμως να πλανάται το ερώτημα: υπάρχει  ΟΜΟΦΩΝΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ της ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ του Δήμου, σύμφωνα με την οποία «συμμορφώθηκε» η Δήμαρχος Σαλαμίνας και δεν επέτρεψε εν τέλει να πραγματοποιηθεί εφέτος η εμποροπανήγυρις της Ι. Μ. Φανερωμένης,παραβαίνοντας, κατά την άποψη μας, τις διατάξεις του άρθρου 26, παρ. 1, 2 & 3 του Ν. 4264/2014 (ΦΕΚ Α 118);
Υπάρχει, δηλαδή, ΟΜΟΦΩΝΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ της ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, που εισηγείται στη Δήμαρχο Σαλαμίνας ότι «θα πρέπει η Μονή, η οποία είναι ιδιοκτήτης της περιοχής, να παραχωρήσει (με αντάλλαγμα ή χωρίς αντάλλαγμα) χώρο στο Δήμο για 5 ημέρες και μόνο για να διεξαχθεί η εμποροπανήγυρις η οποία είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του», σύμφωνα πάντα με αναγραφόμενα στο Δελτίο Τύπου της Δημάρχου; (βλέπε σχετική ΕΔΩ)
Αν πράγματι υπάρχει η ανωτέρω γνωμοδότηση, γιατί η Δήμαρχος δεν την δημοσιοποίησε ούτε στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε (ενώ δημοσιοποίησε έγγραφα ελάσσονος σημασίας);
Γιατί αρνείται πεισματικά, έστω και εκ των υστέρων, να την δημοσιοποιήσει;
Τι φοβάται; Αφού μάλιστα η δημοσίευση της θα βάλει τέλος στην έντονη πολιτική και όχι μόνο αντιπαράθεση, που έχει προκληθεί λόγω της ματαίωσης της εμποροπανήγυρης και θα αποκατασταθεί συνάμα η αξιοπιστία, η ειλικρίνεια, η καθαρότητα και νομιμότητα της Δημάρχου ως προς την εκτέλεση των καθηκόντων της.
Αγαπητοί Συμπολίτες,
η κυρία Ρούλα Νάννου,  επικεφαλής του Συνδυασμού «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ», εξελέγη Δήμαρχος Σαλαμίνας «ευαγγελιζόμενη» και υποσχόμενη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ και με κεντρικό σύνθημα «ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ».
Έχει ηθική και πολιτική  υποχρέωση να ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την ΟΜΟΦΩΝΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ της ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ του Δήμου.
Εάν, όμως, δεν υφίσταται η ΟΜΟΦΩΝΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ της ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ του Δήμου, η Δήμαρχος Σαλαμίνας έχει υποπέσει σε μείζον πολιτικό και ηθικό παράπτωμα. Η τυχόν ψευδής αναφορά  αποτελεί μείζον ολίσθημα για το αξίωμα της Δημάρχου.
Για αυτό πιστεύουμε, ότι στη περίπτωση αυτή, υπάρχει σοβαρό ζήτημα πολιτικής, ηθικής και νομικής τάξης.
Για αυτό πιστεύουμε, ότι στη περίπτωση αυτή, ένας δρόμος της απομένει μόνο. Αυτός της ΕΥΘΥΞΙΑΣ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΒΑΡΗΣ
τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας


Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου