Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Σύλλογος Γονέων 5ου Δημοτικού Συκεών: «Θα αγκαλιάσουμε τα παιδιά των προσφύγων σα να’ ναι δικά μας παιδιά»

«Θα αγκαλιάσουμε τα παιδιά των προσφύγων σα να’ ναι δικά μας παιδιά. Είναι δικά μας παιδιά» απαντά με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών Θεσσαλονίκης στην απόφαση του Συλλόγου του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις σε τοπικό και κεντρικοπολιτικό επίπεδο.
 Αναλυτικά η απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών Θεσσαλονίκης:


«Θέλουμε ένα σχολείο που γεννά το φόβο και το μίσος; Θέλουμε ένα σχολείο που σπέρνει στις καρδιές και τα μυαλά των παιδιών μας την αποστροφή για τον διωγμένο και τον κατατρεγμένο;

Η ελληνική κοινωνία, παρ’ ότι μαστίζεται από την οικονομική κρίση, έδωσε την προηγούμενη περίοδο μαθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς σ’ ολόκληρη την υφήλιο, με τον τρόπο που αγκάλιασε και βοήθησε τους πρόσφυγες που έφτασαν στη χώρα μας και που η συντριπτική τους πλειοψηφία άλλωστε βρίσκεται ήδη στους τόπους προορισμού τους.

Θεωρούμε ντροπή την προσπάθεια ορισμένων να αμαυρώσουν αυτή την τόσο όμορφη εικόνα είτε από άγνοια είτε από ρατσιστικά κίνητρα. Θέλουμε να καταδικάσουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τις ανακοινώσεις συλλόγων γονέων και κηδεμόνων που αρνούνται στα προσφυγόπουλα το δικαίωμα να ζήσουν όπως πρέπει να ζουν όλα τα παιδιά του κόσμου. Θα αγκαλιάσουμε τα παιδιά των προσφύγων σα να’ ναι δικά μας παιδιά. Είναι δικά μας παιδιά.

ΥΓ. Στο σχολείο μας ήδη φοιτούν οι πρώτοι μαθητές από τη Συρία. Και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου