Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

35η Απονομή Κορφιάτικων Βραβείων 2015 - 2016 στις 31 Οκτώβριου 2016 = 19:30΄στο Θέατρο του Πειραϊκού Συνδέσμου

Η απονομή ορίστηκα θα πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτώβριου 2016  και ώρα 19,30΄στο Θέατρο του Πειραϊκού Συνδέσμου ( Καραΐσκου 104).
Η οργανωτική επιτροπή δίνη στην δημοσιότητα της πρώτες 10 τελικές  διαγωνιζόμενες κατηγορίες, καθώς και τα ονόματα τον καλλιτεχνών που είναι υποψήφιοι ανά κατηγορία και που αποδέχτηκαν όλοι την υποψηφιότητα τους με ηλεκτρονική επιστολή βάση του άρθρου 5 του εσωτερικού κανονισμού της Α.Ε.Β.Τ.
Για το βραβείο που φέρει το όνομα ‘’Μανός Κατράκης’’ (Α΄ Αντρική ερμηνεία), υποψήφιοι είναι: ο Αλέξανδρος Λογοθέτης για το έργο «Ο θάνατος του εμποράκου», ο Γιάννης Βούρος για την ερμηνεία του στο έργο «Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού», ο Γιάννης Στάνκογλου για την ερμηνεία του στο έργο «Ο Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας», ο Δημήτρης Πετρόπουλος για την ερμηνεία του στο έργο «Το Δηλητήριο» και ο Χρήστος Λούλης για την ερμηνεία του στο έργο «Η όπερα της πεντάρας».

Για το βραβείο που φέρει το όνομα ΄΄Ελένη Χατζηαργύρη‘’ (Α΄ Γυναικεία ερμηνεία) υποψήφιες είναι: η Αμαλία Μουτούση για την ερμηνεία της στο έργο ‘’Το κουκλόσπιτο’’, η Κατερίνα Μαραγκού για την ερμηνεία της στο έργο ‘’Το γλυκό πουλί της νιότης’’ και η Θάλεια Ματίκα για την ερμηνεία της στο έργο ‘’Έγκλημα και τιμωρία’’.
Για το βραβείο, παράσταση σε μίκρο θέατρο και  που φέρει το όνομα “Μίνωας Βολανάκης’’, υποψήφιες παράστασης είναι:
Αντριάνα και το Θέατρο ‘’Αλκμήνη’’, Τα ωραία χέρια μας και το ‘’Θέατρο Ροές’’, η Πηνελόπη Δέλτα και το Θέατρο της ‘’Ημέρας’’, οι Δέκα μικροί νέγροι και το θέατρο ‘’Eliart’’ και το έργο, Εγώ, η Μάρθα Φρόιντ και το θέατρο ‘’Τέσσερις Εποχές’’. 
Για το βραβείο Σκηνοθεσίας που φέρει το όνομα ‘’Κώστας Μπάκας’’ υποψήφιοι είναι:  η Αναστασία Ρεβή για την σκηνοθεσία του έργου ‘’Μακβπεθ’’, ο Απόλλων Παπαθεόχαρης για την σκηνοθεσία του έργου ‘’Βίκτωρ Βικτώρια’’, η Κατερίνα Ευαγγελάτου για την σκηνοθεσία του έργου ‘’Φάουστ’’ και ο Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης για την σκηνοθεσία του έργου ‘’Αντριάνα’’. 
Για το βραβείο Μιούζικαλ που φέρει το όνομα ‘’Σμαρούλα Γιούλη’’ υποψήφιες παράγωγες εταιρίες είναι: ‘’ADaM Productions’’ για το έργο  Sweet Charity, ‘’ ΑΘΗΝΑΊΚΑ ΘΕΑΤΡΑ Α.Ε.’’ για το έργο, Η όπερα της Πεντάρας, ‘’Pantheon Theater ’’ για τα έργα Nine και Βίκτωρ Βικτώρια και η  ‘’Αφοί Τάγαρη’’ για το έργο, Οικογένεια Άνταμς. (Το βραβείο αυτό από το 2017 θα ενσωματωθεί με τα άλλα). Για το βραβείο παιδικό θέατρο που φέρει το όνομα ‘’Δημήτρης Ποταμίτης’’ υποψήφιες παράστασης είναι: ΄΄Η Παπλωματού {Μαριάνα Τόλη}, ‘’Ο Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας’’ {ADaM Productions}, ‘’Ιλιάδα’’ {Κάρμεν.
Για το βραβείο του μονόλογου που φέρει το όνομα ‘’Αντιγόνη Βαλάκου- ΠΡΑΞΕΙΣ & ΠΡΑΞΙΣ‘’ υποψήφιες είναι: η Ηλιάνα Μαυρομάτη, για την ερμηνεία της στο έργο ‘’Αθηνά Χατζηεσμέρ, ετών 17 ’’, ο Θανάσης Τσαλταμπάσης για την ερμηνεία του στο έργο ‘’Ιώβ’’, ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης για την ερμηνεία του στο έργο ‘’Μάρτυς Μου ο θεός’’, η Κατερίνα Διδασκάλου για την ερμηνεία της στο έργο ‘’Απολυμένη’’ και η Μαρία Αντουλινάκη για την ερμηνεία της στο έργο ‘’Αντριάνα’’. Για το βραβείο Κινησιολογία –Χορογραφία που φέρει το όνομα ‘’ Γιάννη Φλερύ’’ ’υποψήφιοι είναι: ο Δημήτρης Παπάζογλου για το έργο ‘’Billy Elliot‘’, Jennings Chali για το έργο ‘’Βίκτωρ Βικτώρια’’, η Σεσίλ Μικρούτσικου για το έργο (Πρότυπη χορογραφία )’’Ταξίδι στον Σταυρό του Νότου’’, η Σοφία Σπυράτου για το έργο (Πρότυπη χορογραφία) ’’Ο Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας’’ και ο Χρήστος Παπαδόπουλος για το έργο ‘’Nine ’’.
Για το βραβείο Ανδρικής πρόζας που φέρει το όνομα ‘’Θάνος Κοτσόπουλος’’ υποψήφιοι είναι: ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος για το έργο ‘’Nine ‘’, ο Ηλίας Μελέτης για το έργο ‘’ Άννα Καρένινα’’, ο Τίτος Λατίνας για το έργο ‘’Οιδίπους Τύραννος’’ και  ο Χριστόδουλος Στυλιανού για το έργο ‘’Οι 12 Ένορκοι’’.
Για το βραβείο παράγωγης που φέρει το όνομα ‘’Ευάγγελος Λιβάδας’’ υποψήφιοι είναι: ‘’ADaM Productions’’ για την παράγωγη του έργου Sweet Charity, ‘’Papateoharis Group of Companies’’ για της παράγωγες Nine και Βίκτωρ Βικτώρια και τέλος το θέατρο  ‘’Εμπορικόν ’’ για την παράγωγη του έργου ‘’ο Χορός του θανάτου’’.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου