Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Αλ. Τσίπρας: Μέχρι τελευταίου ευρώ σε ευπαθείς ομάδες τα 246 εκατ. που έδωσαν οι καναλάρχες

Την ρητή δέσμευση ότι τα 246 εκατ. ευρώ που συγκέντρωσε το ελληνικό Δημόσιο από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες θα κατευθυνθούν στο σύνολό τους στις ευπαθείς ομάδες και την ελληνική κοινωνία διατύπωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μεταθέτοντας για την επόμενη εβδομάδα και την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης την αναλυτική παρουσίαση του τρόπου με τον οποίο θα υλοποιηθεί.

Τα 246 εκατ. ευρώ που αποκομίστηκαν, είναι ένα σημαντικό ποσό σε περίοδο κρίσης, το οποίο δεν είχαμε συνυπολογίσει, είπε ο κ.Τσίπρας μιλώντας κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης τμήματος της Ολυμπίας Οδού στην χρήση από τους πολίτες.
 Τα δύο τρίτα του περίπου θα έχουν εισρεύσει μέχρι το τέλος του χρόνου και το υπόλοιπο ένα τρίτο ως το τέλος του 2017, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
 
Αυτά τα κεφάλαια, δεσμεύομαι ότι μέχρι το τελευταίο ευρώ θα κατατεθούν σε έκτακτες δράσεις για την στήριξη των ευπαθών ομάδων, της κοινωνίας που το έχει ανάγκη.
 
Οι αναλυτικές ανακοινώσεις θα γίνουν στην επερχόμενη 81η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, όπως διευκρίνισε.
 
Μήνυμα εντός και εκτός συνόρων από τον διαγωνισμό
 
Δίνεται ένα μήνυμα, εντός της χώρας και εκτός, όπως εκτίμησε. Εντός, ότι σε αυτόν τον τόπο σταματάει η ανομία και η ασυδοσία και πλέον όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. Μετά από 27 χρόνια ανομίας και ασυδοσίας μπαίνουν κανόνες.
 
Ισχύει πλέον η ρήση του λαού «Αν είσαι και Παπάς, με την αράδα σου θα πας» και δεν αφορά αυτό τον υπουργό Επικρατείας, όπως σχολίασε αστειευόμενος. Αφορά αυτούς που ήθελαν να παρεμβαίνουν στο δημόσιο χώρο και τις δημόσιες συχνότητες.
 
Ο διαγωνισμός, με το απροσδόκητα υψηλό τίμημα, δίνει ταυτόχρονα το σήμα στους ξένους επενδυτές ότι πλέον, υπάρχουν κανόνες και αδιάβλητοι κανονισμοί, όχι πολιτικά παιχνίδια και κόλπα στην προμήθεια συχνοτήτων σε φίλους και ημέτερους, το μήνυμα ότι θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους το δημόσιο συμφέρον.

Αλ. Τσίπρας: Μπήκε τέλος στην ασυδοσία - Και τα 246 εκατ. θα πάνε στην κοινωνία
 

Ξεχωριστή ημέρα για τη Δυτική Ελλάδα
 
Ο κ.Τσίπρας σημείωσε ότι είναι μία ξεχωριστή ημέρα για τους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου και της Ηπείρου, που βρίσκονται πιθανώς στην πιο αδικημένη πλευρά της χώρας.
 
Οχι μόνο παραδίδεται το πρώτο τμήμα της Ολυμπίας Οδού, αλλά έπονται άμεσα τα αντίστοιχα της Ιόνιας Οδού, που θα συντομεύσουν κατά πολύ τη σύνδεση της πρωτεύουσας με τις μεγάλες πόλεις της δυτικής Ελλάδας, είπε ο κ.Τσίπρας.
 
Ταυτόχρονα βλέπουμε τους πρώτους καρπούς μίας δύσκολης προσπάθειας, που ξεκίνησε εδώ και ενάμιση χρόνο, προσέθεσε.
 
Τά 'φερε η συγκυρία, όπως συνέχισε ο κ.Τσίπρας, η ημέρα που επιθεωρούμε και εγκαινιάζουμε τα πρώτα σημαντικά τμήματα αυτών των αυτοκινητοδρόμων, να συμπίπτει με την σημαντική είδηση για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές συχνότητες.

Αλ. Τσίπρας: Ολυμπία και Ιονία οδός, έργα ουσιαστικά και όχι βιτρίνας
 
Θα ακολουθήσει εκτενέστερο κείμενο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου