Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Σαλαμίνεια 2016: Εντυπωσιακό φινάλε



Μία άκρως οργανωμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κατά τη σημερινή τελευταία  ημέρα των «Σαλαμινείων» στην παραλία του Καματερού.
Η τελετή ξεκίνησε, σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 19:00, με χαιρετισμό της δημάρχου Σαλαμίνας Ισιδώρας Νάννου. Στη συνέχεια ο δημοτικός σύμβουλος  Κωνσταντίνος Μαριδάκης έκανε μια ιστορική αναφορά στο γεγονός,  ιδιαίτερα εποικοδομητική για τα νέα παιδιά που παρευρίσκονταν. Ακολούθησε  ρίψη στεφάνων στη θάλασσα από τη δήμαρχο, τον αρχιεπιστολέα του Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού, τον αντιπεριφερειάρχη  Νήσων Τάκη Χατζηπέρο και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Πειραιά Εύη Καρακώστα.
 Τη σκυτάλη πήρε ο γνωστός ηθοποιός












Τάσος Νούσιας, που απήγγειλε απόσπασμα από τους «Πέρσες» του Αισχύλου, ενώ ο εορτασμός συνεχίστηκε με δρώμενο από το Αρχαιοπρεπές Λακωνικό Οπλιτικό Άγημα «Σπαρτιατικές Μόρες».

Σ΄ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης η εντυπωσιακή τριήρης του Π.Ν «Ολυμπιάς» έπλεε προς τιμήν της νίκης των Σαλαμινομάχων, ενώ εφέτος είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας με πλοιάρια από τον Ν.Α.Ο.Σ και ρίψη πυροτεχνημάτων. Τα φετινά «Σαλαμίνεια» έκλεισαν με συναυλία από την Φιλαρμονική του Δήμου Σαλαμίνας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου