Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΓΩΝΑΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ «ΚΥΠΕΛΛΟ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ 2016»



Πραγματοποιήθηκε και φέτος για 7η συνεχή χρονιά ο ιστιοπλοϊκός αγώνας ανοιχτής θαλάσσης «Κύπελλο Ναυμαχίας Σαλαμίνος 2016»  το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου, φόρος τιμής στην επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνος, που διοργανώθηκε από τον Ναυτικό Όμιλο Βουρκαρίου Σαλαμίνας (ΝΟΒΣ) σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων και Ναυτικών Αθλημάτων Δημοτών Περάματος (ΣΕΑΝΑΔΠ) με επιτυχία.

Εκκίνησαν το Σάββατο από την θαλάσσια περιοχή της Ψυτάλλειας 22 σκάφη και τερμάτισαν εντός αγώνα στο λιμάνι της Σαλαμίνας το απόγευμα. Μεταξύ των σκαφών, συμμετείχε εκτός συναγωνισμού για να τιμήσει την επέτειο της Ναυμαχίας της  Σαλαμίνας, το υπό σημαία Βελγίου και με αγωνιστικό αριθμό στα πανιά του EUR 1, το ιστορικό Ιστιοφόρο “TRAITE DE ROME”. Το ιστιοφόρο αυτό σύμβολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πήρε το όνομά του από το «Σύμφωνο της Ρώμης» και το πρώτο πλήρωμά του αποτελείτο από ένα εκπρόσωπο από κάθε Κράτος του Συμφώνου της Ρώμης. Στο ιστορικό του περιλαμβάνεται ο περίπλους του κόσμου δύο φορές, καθώς και πολλές συμμετοχές σε διεθνείς αγώνες για την προβολή της Ευρώπης. Επελέγει η Σαλαμίνα και η περιοχή του ΝΟΒΣ στο Λιμάνι για ελλιμενισμό του ιστορικού αυτού σκάφους, στο πρόγραμμα των ιδιοκτητών του οποίου, περιλαμβάνονται πολλές εκδηλώσεις για το κοινό.  



Το βράδυ στον χώρο του ΝΟΒΣ έγινε η απονομή επάθλων της 1ης ιστιοδρομίας του αγώνα. Την εκδήλωση τίμησε η παρουσία της Δημάρχου Σαλαμίνος  κας Ισιδώρας Νάννου, του Προέδρου του Δημοτ. Λιμεν. Ταμείου Σαλαμίνος κ. Ιωάννη Λένη, της Αντιδημάρχου Αμπελακίων κας Σταυρούλας Γεροντιώτου, του Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Εκπαίδευσης του Δήμου κ. Ιωάννη Σκιαθίτη και του Αντιπροέδρου του Δημοτ. Λιμεν. Ταμείου Σαλαμίνος κ. Προκόπη Γκλίστη, των πληρωμάτων των 22 σκαφών που ελλιμενίστηκαν στο λιμάνι και που συμμετείχαν στον αγώνα και πολλών φίλων του ΝΟΒΣ και του ΣΕΑΝΑΔΠ. Το ενσταντανέ της βραδυάς ήταν η προσφορά μυδοπίλαφου και άλλων πιλαφοσπεσιαλιτέ των χορηγών του αγώνα Ουζερί της Κούλουρης, στα πληρώματα των σκαφών.
Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου το πρωί εκκίνησαν 20 σκάφη για την 2η ιστιοδρομία που διεξήχθη στον κόλπο της Σαλαμίνας επί τρίωρο μεταξύ σημαντήρων, προσφέροντας όμορφο θέαμα, χρώμα και ζωντάνια. Στην συνέχεια τα σκάφη κατευθύνθηκαν μέσω στενού Φανερωμένης στην θαλάσσια περιοχή της Ιεράς μονής Φανερωμένης, όπου δόθηκε η εκκίνηση της 3ης ιστιοδρομίας με προορισμό και τερματισμό το στενό νησίδας Αγ. Γεωργίου – Περάματος, στο κέντρο του θεάτρου επιχειρήσεων της ιστορικής Ναυμαχίας.
Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου το βράδυ θα γίνει στο Πέραμα στο Θεατράκι Περάματος, η απονομή επάθλων για την 2η και 3η ιστιοδρομία και για το σύνολο του αγώνα.
Φέτος ήταν η δεύτερη φορά που ο διήμερος αγώνας διεξήχθη σε θαλάσσιες περιοχές που έγινε η Ναυμαχία της Σαλαμίνος όπως η περιοχή της Ψυτάλλειας και του στενού μεταξύ Σαλαμίνος και Περάματος, τιμώντας έτσι την ιστορική επέτειο. Ο περίπλους του νησιού είναι μια καινοτομία που έδωσε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των ομορφιών του νησιού, συμβάλλοντας στην προβολή του. Τέλος η 3η διαδρομή Φανερωμένη – Πέραμα, προς τιμή του Ναυστάθμου Σαλαμίνος, ως συνέχεια των Σαλαμινομάχων, αφού συνέδεε τον πρώτο Ναύσταθμο στο νησί του 1878, αυτόν της Φανερωμένης, με τον μετέπειτα τωρινό Ναύσταθμο του 1881. 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1η ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑ
ORC i
ORC CLUB
ORC CLUB NS
1.       VENTUS    (NΑΣ)
    1. ΑΝ ΚΑΙ    (ΣΕΑΝΑΔΠ)
1    ENJOY     (ΣΕΑΝΑΔΠ)
2. ALBIREO   (ΠΟΙΑΘ)
 2. ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ   (ΝΟΕ)
2.  MY WAY     (ΝΟΒΣ)
3. ΕΡΩΔΙΟΣ   (ΝΟΤΚ)
3. ΑΛΜΥΡΑ   (ΝΟΕΦ)
3.  CARTAIN JOHN   (NOBΣ)
  
          2η ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑ
ORC CLUB
ORC CLUB NS
1 . ALBIREO   (ΠΟΙΑΘ)
1         ENJOY (ΣΕΑΝΑΔΠ)
2 . VENTUS    (NΑΣ)
2.  CARTAIN JOHN (ΝΟΒΣ)
3 . MAREVA    (ΣΕΑΝΑΔΠ)
3.  MY WAY  (NOBΣ)

      3η ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑ
ORC CLUB
ORC CLUB NS
1 . VENTUS     (NΑΣ)
1.  ENJOY    (ΣΕΑΝΑΔΠ)
2. ΑΛΜΥΡΑ   (ΝΟΕΦ)
2.  ΣΜΑΡΑΓΔΙ     (ΣΕΑΝΑΔΠ)
3. MAREVA   (ΣΕΑΝΑΔΠ)
3 . CARTAIN JOHN   (NOBΣ)

ΤΕΛΙΚΑ
ORC CLUB
ORC CLUB NS
1 . ΑΛΜΥΡΑ     (ΝΟΕΦ)
1 ENJOY      (ΣΕΑΝΑΔΠ)
1    2.  ΑΝ ΚΑΙ     (ΣΕΑΝΑΔΠ)
2.  CARTAIN JOHN     (NOBΣ)
2    3 . MAREVA   (ΣΕΑΝΑΔΠ)
3. ΣΜΑΡΑΓΔΙ       (ΣΕΑΝΑΔΠ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου