Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

“Παγώνουν” έως τέλος 2016 ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές σε ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ

Το «πάγωμα» των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων  στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΑ που καθίστανται ληξιπρόθεσμες ως και τις 31.12.2016, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 81ης ΔΕΘ.
Όπως είπε τελειώνοντας την ομιλία του «θέλω να κλείσω σήμερα με μια πολιτική δέσμευση.  Μια δέσμευση που θα δώσει ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες μικρούς και μεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες που στενάζουν κάτω από το βάρος των χρεών.

Με την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος του συγκεκριμένου κλάδου.  Οι ασφαλιστικές οφειλές των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων  στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΑ που καθίστανται ληξιπρόθεσμες ως και τις 31.12.2016, παγώνουν, χωρίς βεβαίως  να διαγραφούν, ώστε να μπορεί κανείς να είναι ασφαλιστικά ενήμερος εάν είναι συνεπής στις τρέχουσες οφειλές του. Διότι από 1.1.2017 οι ασφαλιστικές εισφορές δεν προκύπτουν αυθαίρετα αλλά συνδέονται με την πραγματική οικονομική δυνατότητα του ασφαλισμένου. Πρόκειται για ένα μέτρο πραγματική ανάσα για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες αλλά και για τη βιωσιμότητα του νέου δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.
Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου