Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΗΜΕΡΙΔΑ στο ΛΕΟΥΣΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΙΓΙΝΑΣ, ΣΑΒΒΑΤΟ 17η ΣΕΠ 2016, με θέμα: «Εν Αιγίνη φιστίκι: προβληματισμοί, προκλήσεις, προσδοκίες»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Νήσων Αττικής Παναγιώτης Χατζηπέρος χαιρέτησε την έναρξη της επιστημονικής ημερίδας, και μετέφερε το χαιρετισμό της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου.
Δήλωσε ότι στηρίζουμε την πρωτογενή παραγωγή και την αλιεία. Μίλησε για το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής και τις επιπτώσεις που έχει στον τομέα της αγροτικής παραγωγής , όπως η φετινή μειωμένη παραγωγή φιστικιού και ελαιολάδου.
Δήλωσε ότι η Περιφέρεια έχει προγραμματίσει έργα για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα με τη δημιουργία φραγμάτων , όπως αυτό της Σκοτεινής, καθώς επίσης και την αξιοποίηση των υδάτων από τους βιολογικούς καθαρισμούς, προκειμένου να προσφέρονται ως ανταποδοτικό αγαθό για άρδευση,  πότισμα και πλύσιμο των οδών από τους κατοίκους.
Τόνισε ότι δίνουμε μεγάλη σημασία στη συνέργεια της Περιφέρειας, του Δήμου και των τοπικών Συνεταιρισμών και φορέων, προκειμένου να αθροίσουμε δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε τα διάφορα προβλήματα.
Ζήτησε δε από τον Δήμο, τους Συνεταιρισμούς και τους φορείς να συμμετέχουν στα σεμινάρια και τις ενημερώσεις που οργανώνει η Π.Ε. Νήσων.
Η Περιφέρεια έχει τις πόρτες και τα αυτιά ανοικτά για κάθε εποικοδoμητική πρόταση και συνεργασία.

Τέλος αναφέρθηκε στην ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε η Περιφέρεια Αττικής να γίνει TTIP free.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου