Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Υπογράφτηκε Προγραμματική Σύμβαση ανάμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Πειραιά για το Δημοτικό Θέατρο.



Υπογράφτηκε από τον Υπουργό Πολιτισμού, την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Πειραιά  Προγραμματική Σύμβαση για το Δημοτικό Θέατρο.
Με τη Σύμβαση η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει, για 4 χρόνια, με συνολικά 1.180.800€ τη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου, ώστε να συμβάλλει στη συνέχιση της δραστηριότητάς του ως ένας ισχυρός, ανοιχτός στην κοινωνία και παρεμβατικός φορέας πολιτιστικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά στην διοργάνωση εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, ανοιχτές για ανέργους, οικονομικά ασθενέστερους, νέους και νέες, οι οποίες διασφαλίζονται μέσα από τη Σύμβαση.
Αυτές οι εκδηλώσεις σε συνδυασμό με σειρά παρεμβάσεων για τη διάσωση, ανάδειξη και προβολή ιστορικών/ αρχαιολογικών χώρων μπορούν να ξαναδώσουν στον Πειραιά μια ισχυρή και θελκτική πολιτιστική ταυτότητα και να καταστήσουν την πόλη και την ευρύτερη περιοχή πόλο έλξης και κοιτίδα σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, με σημείο αναφοράς το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου