Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Όταν γίνεται έργο φαίνεται



Δεν είναι λίγες οι φορές που κατηγορηθήκαμε από πολιτικούς σ΄ αυτά τα περίπου 20 χρόνια που κυκλοφορεί η εφημερίδα πως είμαστε μηδενιστές, πως τάχα μου επιθυμούμε να μην γίνεται έργο προκειμένου να ασκούμε κριτική στον εκάστοτε δήμαρχο, πως δεν βλέπουμε τίποτα γύρω μας καλό.
Δεν αισθανόμαστε καμία ανάγκη να απαντήσουμε σε τέτοια ανυπόστατα έως κακεντρεχή σχόλια, για τον απλούστατο λόγο πως «όποιος έχει μάτια βλέπει». Με λίγα λόγια, αν γίνεται έργο, φαίνεται και δεν μπορείς να μηδενίσεις κάτι που το βλέπουν άπαντες, διότι αν επιχειρήσεις να κάνεις κάτι τέτοιο, εκτίθεσαι και γίνεσαι γραφικός.
Ένα τέτοιο παράδειγμα εμφανούς έργου που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, αφορά την περίπτωση του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μιχάλη Κορρού, ο οποίος καθ΄ όλο το διάστημα της θητείας του καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες, επιλύει προβλήματα και φροντίζει για τη σωστή λειτουργία των σχολικών μονάδων.
Αυτό είναι κάτι που είτε θέλουμε σε προσωπικό επίπεδο να το αναγνωρίσουμε είτε όχι, το παρακολουθούν καθημερινά και το επαινούν οι ίδιοι οι παράγοντες της σχολικής κοινότητας, γονείς, μαθητές και καθηγητές. Είναι κάτι που μαρτυρούν οι ευχαριστήριες επιστολές που καταφθάνουν καθημερινά στο δήμο με το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς από τους διευθυντές των σχολείων και τους συλλόγους γονέων, οι οποίες μιλούν για «άψογη και αποτελεσματική συνεργασία», για «άμεση ανταπόκριση σε αιτήματα», για «αμέριστη συμπαράσταση», για «ευαισθησία», για «πρωτοβουλίες», για «έμπρακτο ενδιαφέρον», για «ζήλο» και για «αγάπη προς τους μαθητές». Είναι κάτι που αναγνώρισε πρόσφατα δημόσια η Ένωση Γονέων σε γενική της συνέλευση.
Μακάρι να μπορούσαμε να πούμε το ίδιο και για άλλους τομείς του δημοτικού έργου. Ας ελπίσουμε η συνέπεια και η αποτελεσματικότητα του κ. Κορρού να βρουν γρήγορα κι άλλους μιμητές ανάμεσα στους συναδέλφους του. Έτσι, για να γράφουμε μόνο «μπράβο»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου