Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Για το χτύπημα του λαϊκού κινήματος συνεργάζονται στενά οι κατασταλτικοί μηχανισμοί ΕΕ και ΗΠΑ.



Στη συζήτηση για τη «χρήση βασανιστηρίων από τη CIA» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, τονίζοντας τα παρακάτω:
 "Αβίαστο είναι το συμπέρασμα από τις αποκαλύψεις για τα φρικτά κι απάνθρωπα βασανιστήρια της CIA σε κράτη μέλη της ΕΕ, στο Γκουαντάναμο, στις ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της που ευθύνονται, έμειναν και μένουν στο απυρόβλητο. Οι  επιτροπές που στήθηκαν ήταν για να ξεπλύνουν τις ευθύνες των ιμπεριαλιστών.
 Πάει πολύ να προβάλλετε την ΕΕ ως υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων την ίδια στιγμή που καλείτε σε ενίσχυση της λεγόμενης «αντιτρομοκρατικής συνεργασίας» με τις ΗΠΑ, στο όνομα της οποίας πραγματοποιείτε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και βασανιστήρια.

 Κατασταλτικοί μηχανισμοί των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και υπηρεσίες όπως η CIA, ο ευρωστρατός, η ΚΕΠΠΑ, η EUROPOL, η Νέα Συνοριοφυλακή - Ακτοφυλακή συνεργάζονται στενά για το χτύπημα του λαϊκού κινήματος, την καταστολή προσφύγων και μεταναστών. Ανταγωνίζονται στην κρατική και βιομηχανική κατασκοπεία για τα κέρδη των μονοπωλίων τους. Οι ίδιοι χρηματοδότησαν την αποκρουστική δράση μηχανισμών όπως το ισλαμικό Κράτος.
 Οι λαοί μπορούν να αχρηστεύσουν τους αντιδραστικούς μηχανισμούς που υπερασπίζονται  την καπιταλιστική βαρβαρότητα παίρνοντας οι ίδιοι την εξουσία και την ιδιοκτησία του πλούτου που παράγουν.".

08/06/2016                                      Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου