Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής Παναγιώτης Χατζηπέρος, στην ονοματοδοσία υποβρυχίων

Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής Παναγιώτης Χατζηπέρος, εκπροσώπησε την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου, στην τελετή ονοματοδοσίας και ύψωσης της Ελληνικής Σημαίας των δύο νέων Υποβρυχίων (Υ/Β) του Πολεμικού Ναυτικού στα Ελληνικά Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, με την παρουσία της πολιτειακής, εκπροσώπους της πολιτικής και  στρατιωτικής ηγεσίας.
Τα δύο αυτά υποβρύχια τύπου 214 είναι τα δύο τελευταία του προγράμματος κατασκευής στην Ελλάδα, με σύμβαση που είχε συναφθεί προ πολλών ετών, αλλά λόγω διαφόρων εγγενών δυσχερειών του προγράμματος δημιουργήθηκαν μεγάλα συμβατικά προβλήματα, με αποτέλεσμα την αδυναμία ολοκλήρωσης τους.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος των Ε.Δ, το 2014, το Πολεμικό Ναυτικό με την υποστήριξη του πολιτικού προϊσταμένου, πρότεινε και ανέλαβε με δικές του ενέργειες τον συντονισμό των ενεργειών κατασκευής και ολοκλήρωσης του προγράμματος των δύο αυτών Υ/Β. 
Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για το Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο αποκτά τα νεότευκτα Υ/Β ΜΑΤΡΩΖΟΣ και Υ/Β ΚΑΤΣΩΝΗΣ, που είναι τα πλέον αξιόλογα και αξιόπιστα συμβατικά υποβρύχια της σύγχρονης εποχής αμέσως μετά τα πυρηνοκίνητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα ακόμα το Υ/Β ΩΚΕΑΝΟΣ, που είναι προηγούμενης γενεάς, μετασκευάζεται στις ίδιες εγκαταστάσεις με την καθοδήγηση και επίβλεψη του Π.Ν, ώστε να αποκτήσει και αυτό παρόμοια χαρακτηριστικά με τα νέα, διαθέτοντας σύστημα αναερόβιας πρόωσης AIP κλπ και να μεθέξει Ελληνική αποτρεπτική δύναμη στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου