Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Η Περιφέρεια Αττικής συντηρεί και εκσυγχρονίζει τις εγκαταστάσεις φωτεινής σηματοδότησης



Το έργο για τη «Συντήρηση Εξωτερικών Εγκαταστάσεων Φωτεινής Σηματοδότησης Περιφέρειας Αττικής», προϋπολογισμού 6.000.000 ευρώ (με ΦΠΑ), δρομολόγησε με την υπογραφή της σχετικής Σύμβασης η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.
Στόχος του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, είναι να διασφαλιστεί η πλήρης και απρόσκοπτη λειτουργία των σηματοδοτικών εγκαταστάσεων της Περιφέρειας Αττικής (περίπου 2.100).

Ειδικότερα, θα εκτελεσθούν παρεμβάσεις προληπτικής συντήρησης, με τη διενέργεια τακτικού ελέγχου στις σηματοδοτικές εγκαταστάσεις (αποκόλληση αυτοκόλλητων, αλλαγή λαμπτήρων όπου χρειάζεται, αποκατάσταση ορθού προσανατολισμού σηματοδοτών κλπ), ενώ προβλέπεται και προληπτική καθολική αλλαγή λαμπτήρων πυράκτωσης σε όλους τους σηματοδότες. Ακολούθως, το έργο περιλαμβάνει εργασίες για την αποκατάσταση βλαβών στις σηματοδοτικές εγκαταστάσεις, καθώς και παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό τους, με την προμήθεια και εγκατάσταση περίπου 1.600 σηματοδοτών νέου τύπου με φωτεινή πηγή LED, προς αντικατάσταση υφιστάμενων αναρτημένων σηματοδοτών παλαιού τύπου (με λαμπτήρα πυράκτωσης). Τέλος, σημειώνεται ότι θα γίνει ανακαίνιση της βαφής περίπου 3.600 ιστών και 700 ερμαρίων φωτεινής σηματοδότησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου