Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Δεν είμαστε απλοί διαχειριστές




Την Τετάρτη 22 Ιουνίου συζητείται στο ΣτΕ η προσφυγή του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου και πολιτών, για την αποδέσμευση του ιστορικού χώρου της Κυνόσουρας από την COSCO-ΤΑΙΠΕΔ. Ένας χώρος παγκόσμιας ιστορικής σημασίας, καθώς τα ίχνη από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας υπάρχουν ακόμα μέχρι και σήμερα. Δεκαετίες τώρα, η περιοχή υποβαθμίζεται με το χειρότερο τρόπο, δίνοντας το δικαίωμα στον καθένα να υποθέσει κάθε λογής σκοπιμότητες.
«Η ανάδειξη της περιοχής και της σημασίας της στην παγκόσμια ιστορία, αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση και καθήκον μας, δεν είμαστε εδώ για να διαχειριστούμε τα ήδη κακώς κείμενα. Ήρθαμε για να τα αλλάξουμε, να αναδείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας, σαν χώρα και σαν άνθρωποι. Να αφήσουμε ανεξίτηλη την σφραγίδα μας».

Η ογκώδης και απόλυτα εμπεριστατωμένη προσφυγή από τον έγκριτο νομικό κ. Μηλιαράκη αναδεικνύει με τον καλύτερο, απόλυτα διαυγή τρόπο το δίκαιον του αιτήματος. Ας αποδοθούν επιτέλους τα συγκλονιστικά ιστορικά ευρήματα στους σημερινούς Έλληνες και στην παγκόσμια κοινότητα.
Σε μια τόσο σημαντικής σημασίας προσφυγή είναι επιβεβλημένη, τόσο ηθικά όσο και ουσιαστικά, η μαζική παρουσία των Σαλαμίνιων και όχι μόνο, των θεσμικών προσώπων όσο και των απλών κατοίκων, για την υποστήριξη και ενίσχυση αυτής της προσπάθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου