Σάββατο, 7 Μαΐου 2016

ΔΙΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΡΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΑΚΟ ΔΙΣΚΟΑγαπητοί Αστρόφιλοι Γεια σας.
 Η Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος ( Παράρτημα Σαλαμίνας ) σε συνεργασία με το 2ο  Γυμνάσιο Σαλαμίνας διοργανώνει Ομιλία στις 9-5-2016 με Θέμα <<Πώς γνωρίζουμε όλα όσα γνωρίζουμε για το Σύμπαν: Ο ρόλος των μαθηματικών, η γνώση των νόμων της Φυσικής και η γέννηση της Φυσικής και της Φιλοσοφίας>>, θα γίνει και αναφορά στον ρόλο των παρατηρήσεων διαβάσεων του Ερμή και της Αφροδίτης στην πρόοδο της επιστήμης, προσκεκλημένος Ομιλητής θα είναι ο κος Ξ. Μουσάς Καθηγητής Διαστημικής Φυσικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η ομιλία είναι ανοικτή μόνο για Μαθητές του σχολείου.


Θα ακολουθήσει Ηλιακή Παρατήρηση και παρατήρηση της Διάβασης του Πλανήτη Ερμή από τον Ηλιακό Δίσκο ώρα 14:00 στο Προαύλιο του Σχολείου. (Για τους μαθητές και το κοινό).  Η Διάβαση των Πλανητών από τον Δίσκο του Ηλίου είναι ένα φαινόμενο σχετικά σπάνιο και είναι μια ευκαιρία να το παρατηρήσουμε μέσα από τα τηλεσκόπια των Μελών του Παραρτήματος μας.

Θέλουμε εδώ να σας επισημάνουμε ότι η Παρατήρηση του Ηλίου χωρίς Προστατευτικά Φίλτρα μπορεί να αποβεί μοιραία για την όρασή μας.
Γιαυτο οποιοσδήποτε θέλει να παρατηρήσει το φαινόμενο μπορεί να απευθυνθεί στο Παράρτημά μας για ασφαλή παρατήρηση.
Για περισσότερες Πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 6972716053.     

                                          Με Τιμή
                                         Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κ . ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ                                                              Σ . ΡΑΠΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου