Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Στήριξη σε πολίτες από την Περιφέρεια και τη ΔΕΗ



Προγραμματική Σύμβαση για το πρόγραμμα παροχής οικονομικής υποστήριξης σε οικιακούς καταναλωτές
Προγραμματική Σύμβαση υπέγραψε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου με το Γενικό Διευθυντή Εμπορίας της ΔΕΗ Α.Ε. (ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.), Λάζαρο Καραλάζο, για παροχή επιδότησης σε πολίτες που είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), στην Περιφέρεια Αττικής, έχουν υπογράψει συμφωνία με τη ΔΕΗ και την τηρούν.
Ειδικότερα, κάθε οικιακός καταναλωτής στην Περιφέρεια Αττικής, ο οποίος είναι δικαιούχος Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, έχει υπογράψει με τη ΔΕΗ συμφωνία διακανονισμού και την τηρεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Διακανονισμών της ΔΕΗ, κατά την ημερομηνία αναφοράς, δικαιούται από την Περιφέρεια Αττικής επιδότηση ίση με το εφάπαξ ποσό των 100 ευρώ στον λογαριασμό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ.

Μετά τον προσδιορισμό  των καταναλωτών που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις καθ’έκαστη ημερομηνία αναφοράς, η ΔΕΗ ενημερώνει την Περιφέρεια Αττικής για τη δαπάνη. Η δε Περιφέρεια Αττικής καταβάλλει στη ΔΕΗ το αντίστοιχο ποσό. Εν συνεχεία η ΔΕΗ, εντός ενός μηνός πιστώνει με το ποσό των 100 ευρώ το λογαριασμό όλων των καταναλωτών, που πληρούν τις προαναφερθείσες προϋποθέσεις και για τους οποίους η Περιφέρεια Αττικής κατέβαλε το σχετικό ποσό.
Ως ημερομηνία αναφοράς δε, ορίζεται η ημερομηνία κατά την οποία γίνεται ο προσδιορισμός των καταναλωτών που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα, η πρώτη ορίζεται στις 31.01.2016 και η δεύτερη στις 31.05.2016. Ο προσδιορισμός των καταναλωτών που πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις γίνεται από τη ΔΕΗ με βάση τα στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί στο πληροφορικό της σύστημα. Καταναλωτής που έλαβε επιδότηση κατά την πρώτη ημερομηνία αναφοράς, δεν δικαιούται επιδότηση κατά τη δεύτερη ημερομηνία αναφοράς.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής για την εκτέλεση των υποχρεώσεών της έναντι στη ΔΕΗ από την παρούσα σύμβαση ανέρχεται στο ποσό των 2.800.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ για το 2016, και η δαπάνη θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής για το έτος 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Twitter: @renadourou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου