Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ  2016
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΙΟΥ 2016

Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης για τους εργάτες που έχασαν την ζωή τους αγωνιζόμενοι για κοινωνική δικαιοσύνη, ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα.
Σήμερα εκφράζουμε τον σεβασμό και την αλληλεγγύη μας στους διαχρονικούς αγώνες των δυνάμεων της εργασίας, των συνταξιούχων, των ανέργων για την διεκδίκηση βασικών και θεμελιωδών εργασιακών, κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Οι Κυβερνήσεις τα τελευταία έξι χρόνια έστειλαν τον λογαριασμό της οικονομικής κρίσης στον λαό μέσα από τις πολιτικές λιτότητας. Αυτές οδήγησαν στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής εξουθένωσης και ισοπέδωσης των δικαιωμάτων και έδωσαν την χαριστική βολή σε κοινωνία και οικονομία καταργώντας κάθε παροχή κοινωνικής ασφάλειας, εντείνοντας την ύφεση και τα αδιέξοδα.
Οι μεθοδεύσεις δεν έχουν τελειωμό, φτάνοντας στο σημείο να μεταφερθεί ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ξεχνώντας η Κυβέρνηση ηθελημένα τον ρόλο και την σημασία της συγκεκριμένης ημέρας για το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους. Για τους Έλληνες εργαζόμενους η Πρωτομαγιά αποτελούσε και αποτελεί σταθμό και αφετηρία μνήμης, τιμής και αγώνα για τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δυνάμεων της εργασίας, των συνταξιούχων, των ανέργων. 
Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ.


Οι εργαζόμενοι έχουμε υποστεί βίαιη αναπροσαρμογή των εισοδημάτων μας μέσω της δραστικής μείωσης μισθών, ημερομισθίων και της μεγάλης αύξησης της φορολογίας. Υπάρχει δυσκολία πρόσβασης σε μια σειρά κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών λόγω της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους.

Παράλληλα με το άνοιγμα των καταστημάτων τις 8 Κυριακές, εμμέσως προωθείται η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, δίνοντας συγχρόνως την δυνατότητα στις πολυεθνικές να γιγαντώνονται και τις μικρές επιχειρήσεις να βάζουν λουκέτο.



Σε αυτές τις πολιτικές, η απάντηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ, ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ.



Για έναν κόσμο δικαιότερο, χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, καταπίεση και εξαθλίωση.

Ενωμένοι αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματα μας!

Ενωμένοι θα νικήσουμε!



ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ



Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 8 Μαΐου και ώρα 10.00 π.μ

στο Εργατικό Κέντρο.


                                     Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου