Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Με αφορμή τις εξελισσόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
Το λιμάνι του Πειραιά συνδέεται και επικαθορίζει την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή και λειτουργία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής και στο πλαίσιο αυτό έχουμε με σαφήνεια τοποθετηθεί σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.
Οι σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα υπό ιδιωτικοποίηση λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης αναδεικνύουν, μεταξύ άλλων,  τις συνέπειες της πολιτικής αυτής και στις εργασιακές σχέσεις.

Παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις η ιδιωτικοποίηση των  λιμανιών σηματοδοτεί αρνητικές εξελίξεις στα εργασιακά ζητήματα και αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους ως μια επιμέρους λεπτομέρεια. Η απορύθμιση και η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στα λιμάνια. Στην πραγματικότητα βήμα το βήμα χτίζεται ένα νέο εργασιακό μοντέλο χωρίς δικαιώματα και ελευθερίες.
Οι αγώνες των εργαζομένων στα λιμάνια δοκιμάζουν όλους μας και απαιτούν την έμπρακτη έκφραση της αλληλεγγύης μας.
Η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών δεν πρέπει να θεωρηθεί μια τελειωμένη υπόθεση για την οποία μένει να διευθετηθούν κάποιες μικρολεπτομέρειες. Η εκποίησή τους συνιστά εν τέλει μια εξέλιξη που υπερβαίνει τα όποια επιμέρους κλαδικά αιτήματα και αφορά όλους μας για το παρόν και το μέλλον που πρέπει να έχει αυτή η χώρα.


                                                                      Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου