Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

4ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΥΡΙΩΝ 2016



O 4ος Διαγωνισμός Ελληνικών Τυριών θα πραγματοποιηθεί στo πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Γάλακτος &  Τυριού στις 14, 15 και 16 Οκτωβρίου 2016 στο  Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας.
  
 Πρόκειται για μια διοργάνωση, υψηλών προδιαγραφών, που στόχο έχει:
¤         Την ανάδειξη του πλούτου και της ποιότητας των ελληνικών τυριών στο καταναλωτικό και εμπορικό κοινό.
¤         Γνωριμία, προβολή και προώθηση των διαφορετικών κατηγοριών ελληνικών τυριών.
¤         Ανάδειξη του καλύτερου τυριού ανά κατηγορία που ανήκει (Χρυσή φέτα, Χρυσή γραβιέρα κ.λπ.).


Στον 1ο, 2ο, 3ο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 135 επιχειρήσεις και 435 προϊόντα. Όσα τυριά διακρίνονται φέρουν το σήμα του βραβείου στη συσκευασία τους

Τα βραβεία που απονεμήθηκαν αύξησαν τις πωλήσεις των προϊόντων και αυτά  απορροφήθηκαν σε νέες αγορές. Όλα τα βραβευμένα προϊόντα θα προωθούνται σε διαγωνισμούς μαγείρων και διεθνών events γευσιγνωσίας.

Ο μοναδικός αυτός διεθνών προδιαγραφών διαγωνισμός οργανώνεται  για τέταρτη φορά. Οι γευστικές δοκιμές των δειγμάτων, που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό, θα γίνουν  από την ειδική κριτική επιτροπή αποτελούμενη από έμπειρους και καταξιωμένους σεφ και γευσιγνώστες. Κατά τις γευστικές δοκιμές το κάθε τυρί θα φέρει ειδικό κωδικό, χωρίς τη συσκευασία του, ώστε να διασφαλιστεί η ανεπηρέαστη απόφαση της κριτικής επιτροπής.

Η απονομή των μεταλλίων θα γίνει το Σάββατο 15/10/16.

Ο 4ος Διαγωνισμός Ελληνικών Τυριών 2016, με τη δημοσιότητα και τις διακρίσεις που συνεπάγονται, αφορά όλα τα τυροκομεία και τις βιομηχανίες της χώρας, τα οποία δημιουργούν προϊόντα σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό  διεθνές περιβάλλον ποιότητας και γεύσης.

Καλούμε τις τυροκομικές επιχειρήσεις να συμμετέχουν στο διαγωνισμό με τους κωδικούς που πιστεύουν ότι μπορούν να τους φέρουν διακρίσεις.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις ελληνικές τυροκομικές επιχειρήσεις!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
ΕΟΣΣ, Ιπποκράτους 2,  10679 Αθήνα τηλ: 103610265, 2103622205, Fax:2103610276, e-mail: info@edpa.gr, www.greekexpocheese.gr https://www.facebook.com/Greek-Expo-Cheese

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου