Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Επιλέχθηκε για το World Hopes Challenge του Κατάρ η Παπαδημητρίου!

Είναι στην τελευταία της χρονιά στην κατηγορία των παγκορασίδων, δηλαδή σε μια ηλικία, όπου δεν έχουν τόση σημασία οι επιτυχίες, αλλά το να εξελίσσεις το ταλέντο σου και να μαθαίνεις…να μαθαίνεις…να μαθαίνεις. Παρόλα αυτά, τα όσα έχει ζήσει η μικρή Μαλαματένια Παπαδημητρίου στην επιτραπέζια αντισφαίριση, εδώ κι έναν χρόνο, …μοιάζουν με όνειρο για την ίδια και την οικογένειά της και αξίζουν ιδιαίτερης αναφοράς!Το τελευταίο πολύ ευχάριστο νέο είναι ότι η 12χρονη πρωταθλήτρια επιλέχθηκε με κάρτα ελευθέρας να πάρει μέρος στο World Hopes Challenge της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος (I.T.T.F.), που θα γίνει στην Ντόχα από τις 29 Μαΐου μέχρι τις 4 Ιουνίου! Πρόκειται για συγκέντρωση προετοιμασίας, που στο τέλος της θα έχει και τουρνουά και θα συγκεντρώσει 16 αγόρια και 16 κορίτσια απ’ όλες τις ηπείρους! Σε συνέχεια της εξαιρετικής παρουσίας της στο πρόσφατο καμπ του Λουξεμβούργου η αθλήτρια του Γ.Α.Ο. Πειραιά γίνεται κάτοχος μίας από τις 3 wild cards και είναι πολύ τιμητικό, που για πρώτη φορά η Ελλάδα θα έχει εκπρόσωπο στο μεγάλο αυτό event!
Η παγκόσμια ομοσπονδία εφαρμόζει εδώ και αρκετά χρόνια το αναπτυξιακό πρόγραμμα World Hopes Challenge, το οποίο αφορά αθλητές και αθλήτριες έως 12 ετών κι έχει σκοπό την ανακάλυψη ταλέντων. Γίνονται προπονητικά καμπ σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο και στο τέλος η μεγάλη εκδήλωση, όπως τώρα στο Κατάρ. Από τις 4 έως τις 10 Απριλίου η Παπαδημητρίου μετείχε στο «E.T.T.U. hopesselection» στο Λουξεμβούργο (θυμίζουμε ότι εκεί ήταν και ο πρωταθλητής της κατηγορίας παμπαίδων Αλέξανδρος Μαργαρίτης) και στους εσωτερικούς αγώνες, που έγιναν στο τέλος είχε κατακτήσει την 4η θέση. Δεν ήταν στις δύο επιλογές κοριτσιών από τη γηραιά ήπειρο για την Ντόχα (Ρουμάνα αθλήτρια είχε επιλεγεί πριν από το Λουξεμβούργο), ωστόσο συνέχισε να ελπίζει ότι μπορεί ν’ αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής. Πράγματι, τα όσα έδειξε στο δουκάτο εκτιμήθηκαν και χτες πήρε την κάρτα ελευθέρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.) για να κάνει πραγματικότητα τη μεγάλη της επιθυμία.   
Το World Hopes Week & Challenge 2016, όπως συνολικά τιτλοφορείται, το διοργανώνουν η ομοσπονδία του Κατάρ, η διεθνής ομοσπονδία και η Ακαδημία Ανάπτυξης. Από τις 29 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει προπονητικό καμπ και εκπαιδευτικές συνεδρίες (γι’ αυτό και η εκδήλωση έχει μεγάλη σημασία και για τους προπονητές, που θα είναι μαζί με τα παιδιά) και στις 4 Ιουνίου τουρνουά. Ο αριθμός των συμμετοχών για κάθε φύλο προκύπτει από:   
3 θέσεις για την Ασία και την Ευρώπη
2 θέσεις για την Αφρική και τη Νότια Αμερική
1 θέση για τη Βόρεια Αμερική και την Ωκεανία
1 θέση για τη διοργανώτρια χώρα
3 Wild Cards
Επικεφαλής προπονητές στο καμπ θα είναι ο Γερμανός Ντιρκ Βάγκνερ, η Γινγκ Τζουν Χονγκ από τη Σιγκαπούρη και τον Καναδό Ντέγιαν Ράπιτς από την I.T.T.F.. Από την παγκόσμια ομοσπονδία υποστηρίζεται η παρουσία στην Ντόχα ενός προπονητή για κάθε αθλητή/τρια. Επίσης 4 αθλητές και 4 αθλήτριες θα επιλεγούν για τη HopesTeamτου 2016. οι νικητές του τουρνουά μπαίνουν αυτομάτως στην ομάδα, ενώ υπάρχει βαθμολόγηση από τη 1η έως τη 16η θέση των εσωτερικών αγώνων.
Η Ελλάδα, όπως προείπαμε, θα έχει πρώτη φορά αθλητή στο World Hopes Challenge, πάντως τα τελευταία χρόνια μετείχε σε καμπ του προγράμματος «E.T.T.U. hopes selection» (με Γιάννη Σγουρόπουλο, Έλλη Φίσερ το 2012, με Γεράσιμο Χατζηλυγερούδη και Φίσερ το 2013, όπως πρόχειρα θυμόμαστε). Και για να στηρίξουμε κι άλλο τον πρόλογο του ρεπορτάζ ότι η αριστερόχειρας αθλήτρια έχει κάνει ονειρεμένο χρόνο, να σημειώσουμε ότι πέρσι, σε ηλικία 11 ετών, μετείχε σε δύο τελικούς των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων, αργότερα ήταν φιναλίστ και στον τελικό της Θεσσαλονίκης, στο κλείσιμο των συγκεκριμένων όπεν, ενώ τον Ιούνιο ήταν 3η στο απλό και 2η στο διπλό παγκορασίδων στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Φέτος είναι απόλυτη κυρίαρχη στην κατηγορία της. Επιπλέον, το καλοκαίρι πήγε σε καμπ προετοιμασίας στη Ρουμανία, μέσα στη σεζόν πήρε μέρος σε τουρνουά στο εξωτερικό (μάλιστα έφτασε σε υψηλές διακρίσεις σε αγώνες στη Σουηδία), πριν από λίγο καιρό επιλέχθηκε από την ελληνική ομοσπονδία για το καμπ της E.T.T.U. στο Λουξεμβούργο και τώρα …βγάζει εισιτήριο για το Κατάρ διότι εκτιμήθηκε ότι έχει τις αγωνιστικές προδιαγραφές να μετάσχει σε τόσο υψηλού επιπέδου event!!! Δεν είναι και λίγα για κοριτσάκι, που κλείνει στις 30 Αυγούστου τα 12 χρόνια του…
* Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου σε φωτό του Βασίλη Καραουλάνη
πηγή:httf.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου