Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Δέσμευση αυγών και τυριού φέτα Π.Ο.Π.



Στη δέσμευση 6000 αυγών και 1750 κιλών τυριού φέτα Π.Ο.Π., προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά, στο πλαίσιο των στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούν τα μικτά κλιμάκια του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης του Παραεμπορίου (ΣΥ.Κ.Α.Π.) εν όψει των εορτών του Πάσχα.
Συγκεκριμένα, κατά τον υγειονομικό κτηνιατρικό έλεγχο στα διόδια της Ελευσίνας, οι ελεγκτές κτηνίατροι εντόπισαν και δέσμευσαν σε δύο φορτηγά αυτοκίνητα 200 καρτέλες με 6000 αυγά, λόγω ελλιπών σημάνσεων ως προς τον αριθμό του ωοσκοπικού κέντρου και 25 ξύλινα βαρέλια με τυρί φέτα Π.Ο.Π. συνολικού βάρους 1750 κιλών, λόγω μη τήρησης της ψυκτικής αλυσίδας, ελλιπών σημάνσεων και μεταφοράς σε ακατάλληλο όχημα.

Επίσης σε μεζεδοπωλείο του Πειραιά, οι ελεγκτές κατέσχεσαν 18 κιλά κατεψυγμένο κιμά και 2 κιλά γαρίδες, τρόφιμα ακατάλληλα για κατανάλωση, τα οποία αποσύρθηκαν από την αγορά και καταστράφηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου