Τρίτη, 5 Απριλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟΤις τελευταίες εβδομάδες έκαναν επανεμφάνιση στους δρόμους του νησιού μας οι γνωστές νταλίκες γεμάτες με αδρανή υλικά. Εκατοντάδες  τόνοι  αμμοχάλικου  βγαίνουν καθημερινά  εκτός νησιού, παρά το γεγονός ότι  στο ίδιο χρονικό διάστημα   η Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής  εξέδωσε απόφαση με την οποία απέρριπτε την αίτηση της εταιρίας Αγγέλου Λατομεία Σαλαμίνας για  αδειοδότηση και  πιθανή επαναλειτουργία του λατομείου.

 Εξαντλήσαμε κάθε νόμιμο μέσο για την αποτροπή της παράνομης επαναλειτουργίας του και τα καταφέραμε.
Καλούμε όλες τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές να προβούν στις κατά το νόμο ενέργειες τους, προκειμένου να αποτρέψουν αυτό, το οποίο όλοι μας γνωρίζουμε ότι συμβαίνει στο νησί μας
 Η Σαλαμίνα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι όπως κάποιοι επιθυμούν να μας παρουσιάζουν.
 Οι επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην οικονομία του νησιού τεράστιες.
 Η σιωπή από τον δήμο μας, «εκκωφαντική».
Επειδή οι αποφάσεις της Διοίκησης και τα δημόσια έγγραφα δεν μπορούν να μετατρέπονται από ορισμένους σε  χαρτιά  άνευ  ουσίας, θέλουμε να τονίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμμετέχουμε ως ενεργοί πολίτες στο παιχνίδι της κολοκυθιάς.
Οι μνήμες όλων μας που αγωνιστήκαμε το καλοκαίρι του 2014 είναι ακόμα νωπές. Δεν είναι τυχαίο ότι ήταν το μοναδικό διάστημα που δεν μεταφέρθηκε εκτός νησιού ούτε πετραδάκι.
Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι να δικαιωθούμε.

Επιτροπή Αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου