Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Σύσκεψη για την τουριστική προβολή της Π.Ε. Νήσων



Σήμερα στην έδρα της ΠΕ Νήσων ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος σε συνεργασία με την εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο για την τουριστική προβολή κ. Ελένη Δημοπούλου, κατόπιν εντολής της Περιφερειάρχου κ. Ρένας Δούρου, συγκάλεσαν  σύσκεψη για την τουριστική προβολή των νήσων της Αττικής και του δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων. Παρίσταντο οι Δήμαρχοι Αγκιστριου κ. Αθανασίου, Αίγινας κ. Μούρτζης, Πόρου κ. Δημητριάδης, Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης, ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία της προτάσεως, και εκπρόσωποι των Δημάρχων Σαλαμίνας, Σπετσών, Τροιζηνίας και Ύδρας, καθώς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θεόδωρος Αγγελόπουλος.


Το πρόγραμμα της Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής πρόκειται να εισαχθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο της ερχόμενης εβδομάδας. Στο εν λόγω πρόγραμμα η ΠΕ Νήσων έχει ιδιαίτερη βαρύτητα καθόσον ο τουρισμός αποτελεί το κυρίαρχο προϊόν της.

Συζητήθηκε σε συζήτηση ο σχεδιασμός της τουριστικής προβολής, με ιδιαίτερη στόχευση στο κοινό της Αττικής, το οποίο θα ενημερωθεί σχετικά με τουριστικές εκθέσεις στο χώρο του ΜΕΤΡΟ.

Οι Δήμαρχοι παρουσίασαν τα πλεονεκτήματα των νησιών και επεσήμαναν τις δυσκολίες συμμετοχής τους στο συγκεκριμένο σχεδιασμό. Αποφασίστηκε το πλάνο προετοιμασίας κάθε Δήμου για την συμμετοχή του σε τουριστικές εκθέσεις για την επόμενη τουριστική περίοδο κυρίως με την έκθεση τοπικών προϊόντων και την συμμετοχή των τοπικών επαγγελματικών φορέων.

Για τη φετινή τουριστική περίοδο, η Περιφέρεια θα φροντίσει να προβάλει τους Δήμους της ΠΕ Νήσων Αττικής με δράσεις που έχουν ήδη προγραμματιστεί.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν και οι αυξημένες ανάγκες ασφάλειας στους Δήμους κατά τους θερινούς μήνες και η ενίσχυση τους με επί πλέον προσωπικό στην Πυροσβεστική, στην Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα.

Οι Δήμαρχοι τόνισαν και την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών παραχωρήσεων αιγιαλού και παραλιών από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου  ώστε να προλάβουν να κάνουν διαγωνισμούς πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Κλείνοντας, ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειάρχης κ. Ρένα Δούρου δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην Τουριστική Προβολή των νησιών και της Τροιζηνίας, καθώς και στην ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων και Σταθμών, των Λιμεναρχείων και των Πυροσβεστικών Σταθμών. Κατά τους θερινούς μήνες θα γίνουν επαφές και ενέργειες προκειμένου να ικανοποιηθεί αυτή η απαίτηση. Επιπλέον πρέπει να καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια για την βελτίωση του Τουριστικού Προϊόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου