Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Ημερίδα για Αγροτικά και Κτηνιατρικά θέματα



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στο Λεούσειο Ίδρυμα της Αίγινας,  η ημερίδα με θέμα «Αγροτικά και Κτηνιατρικά θέματα» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων. Στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, η Γενική Δ/ντρια Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Αιμιλία Ρόδη, η Δ/ντρια Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Νήσων κ. Σταματίνα Ράφτη και υπηρεσιακοί παράγοντες.
          Η ημερίδα σκοπό είχε την έγκυρη ενημέρωση των ενδιαφερομένων, για την φυτοπροστασία (Ολοκληρωμένη αντιμετώπιση αφλατοξινών στα κελυφωτά φιστίκια, Xylella fastidiosa), την αδειοδότηση σταυλικών εγκαταστάσεων, ζωοανθρωπονόσοι, κτηνιατρικά θέματα και το πρόγραμμα των Ζώντων Δίθυρων Μαλακίων. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, η βράβευση του παλαιότερου Κτηνοτρόφου της Αίγινας.

          Κατά τον χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Αττικής για την πρωτογενή παραγωγή και ενημέρωσε τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής για τις δράσεις της ΠΕ Νήσων στον τομέα αυτόν. Αναφέρθηκε στα έργα που εκτελούνται στην περιοχή και εξέφρασε την ικανοποίηση του, διότι μόλις αποβιβάστηκε από το πλοίο, διαπίστωσε ότι ξεκίνησε το έργο της ασφαλτόστρωσης των οδών της Αίγινας. Το έργο έχει προϋπολογισμό 230.000€ και προβλέπεται να ολοκληρωθεί πριν την θερινή περίοδο. Κατά την βράβευση συνεχάρη τον γηραιότερο κτηνοτρόφο της Αίγινας και τόνισε ότι το όραμα του πρώτου Κυβερνήτη της χώρας, Ιωάννη Καποδίστρια, για την ανάπτυξη μέσα από την πρωτογενή παραγωγή είναι επίκαιρο όσο ποτέ.
          Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση και εκδηλώθηκε το έντονο ενδιαφέρον των φορέων  για διαρκή ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου