Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016

«1ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» Βόλος, 8, 9 και 10 Απριλίου 2016

«1ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου»
Βόλος, 8, 9 και 10 Απριλίου 2016
«1ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου», στο Βόλο, 8, 9 και 10 Απριλίου 2016
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου, διοργανώνει κάτι καινοτόμο, ένα τριήμερο φεστιβάλ με αντικείμενο το παιδί, το μαθητή και το βιβλίο.
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.
To πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων.
Η διοργάνωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του «Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ- Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου», υποστηρίζεται από το «Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων» (ΚΕ.ΒΙ.ΜΑ.ΣΥ), την «Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών» και το εργαστήριο λόγου και πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας - Κατεύθυνση λογοτεχνίας και παιδικού βιβλίου.
1ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου - 2016
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που ξεφεύγει από τις τυπικές, διεκπεραιωτικού τύπου πολλές φορές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων. Ξεφεύγει από τα μέσα που παρέχει ήδη το σχολείο και εμπλουτίζει τις εμπειρίες των μαθητών, τους βγάζει έξω από το σχολικό αυλόγυρο, τους φέρνει σε επαφή με τον πνευματικό κόσμο της χώρας για να μιλήσουν, να γράψουν, να παίξουν, να εκφραστούν δημιουργικά.
Να πως περιγράφει συνοπτικά το Φεστιβάλ η Ένωση Γονέων στο Δελτίο Τύπου που δημοσίευσε, «Για πρώτη φορά, θα βρεθούν μαζί το ίδιο τριήμερο στον Βόλο, 40 συνολικά συγγραφείς, εικονογράφοι, ψυχολόγοι, μουσικοί και ηθοποιοί από την πόλη μας, την Αθήνα καθώς και άλλες πόλεις, προκειμένου να στήσουν από κοινού με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, εργαστήρια με επίκεντρο το βιβλίο».
«Πρόκειται για ένα Φεστιβάλ που θα συγκεντρώσει τα βλέμματα και το ενδιαφέρον όσων αγαπούν το καλό παιδικό και εφηβικό βιβλίο με στόχο την προώθηση της φιλαναγνωσίας»
1ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου - 2016
Το Bookia δίνει ιδιαίτερη προσοχή σε τέτοιες πρωτοβουλίες, ειδικά όταν παράγονται στην επαρχία. Για αυτό, θα παραβρεθεί με τους συνεργάτες του επί των παιδικών βιβλίων, Καλλιόπη Γραμμένου και Διονύση Λεϊμονή και θα καλύψει δημοσιογραφικά τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν.
Η οργανωτική επιτροπή καλεί τα σχολεία να δηλώσουν συμμετοχή στα παρακάτω στοιχεία:
Συμμετοχή στο Φεστιβάλ έχουν δηλώσει ήδη πολλοί και σημαντικοί εκδοτικοί οίκοι αποστέλλοντας συγγραφείς τους οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, στις παρουσιάσεις βιβλίων, στα δρώμενα, στις συζητήσεις με τους μαθητές και τους γονείς τους.
1ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου - 2016
Αξίζει όμως να δούμε τους συμμετέχοντες πιο συγκεκριμένα.
  • Κώστας Νίκας, «Το όνειρο της τριανταφυλλιάς»
  • Μάρω Αισώπου, «Άκου να δεις»
  • Γεράσιμος Τσιμπλούλης, «Η αλφαβήτα στη Γραμματούπολη»
Αυτοέκδοση
Διάφορος
1ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου - 2016
Το Δελτίο Τύπου της Ένωσης Γονέων:
«1ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου»
(Μιλάμε, γράφουμε, παίζουμε, εκφραζόμαστε δημιουργικά)
Βόλος, 8,9 και 10 Απριλίου 2016
Πολιτιστικό Νέας Ιωνίας Βόλου
η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου
Yπό την αιγίδα του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ- Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου
και με την υποστήριξη
του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων» (ΚΕ.ΒΙ.ΜΑ.ΣΥ),
της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών,
του εργαστηρίου λόγου και πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: κατεύθυνση λογοτεχνίας και παιδικού βιβλίου
Για πρώτη φορά στον Βόλο συγγραφείς, εικονογράφοι, ψυχολόγοι, μουσικοί και ηθοποιοί στήνουν όλοι μαζί εργαστήρια για μαθητές!
Πραγματικότητα θα αποτελέσει για την πόλη μας, τις πρώτες ημέρες του Απριλίου, το «1ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» (μιλάμε, γράφουμε, παίζουμε, εκφραζόμαστε δημιουργικά), που προγραμματίζει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου, με την Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού Δ. Βόλου, σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ- Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου» και με την υποστήριξη του «Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων» (ΚΕ.ΒΙ.ΜΑ.ΣΥ),  της «Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών», του «Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού κατεύθυνση Λογοτεχνίας» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Για πρώτη φορά, θα βρεθούν μαζί το ίδιο τριήμερο στον Βόλο, 40 συνολικά συγγραφείς, εικονογράφοι, ψυχολόγοι, μουσικοί και ηθοποιοί από την πόλη μας, την Αθήνα καθώς και άλλες πόλεις, προκειμένου να στήσουν από κοινού με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, εργαστήρια με επίκεντρο το βιβλίο.
Το «1ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» (μιλάμε, γράφουμε, παίζουμε, εκφραζόμαστε δημιουργικά) προγραμματίζεται για τις 8, 9 και 10 Απριλίου του 2016 με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας Παιδικού βιβλίου (2 Απριλίου), ενώ εκτός από τις δράσεις για το βιβλίο, τη δική τους θέση έχουν το θέατρο και η μουσική με παραστάσεις και συναυλίες. Θα συμμετάσχουν συγγραφείς, εικονογράφοι, ψυχολόγοι, μουσικοί και ηθοποιοί στήνοντας εργαστήρια για μαθητές προσχολικής και σχολικής ηλικίας, με μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και με γονείς και εκπαιδευτικούς.  
Αφηγήσεις παραμυθιών, εικονοποιία για μικρούς και μεγάλους, τεχνικές που μπορεί να χρησιμοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί στην τάξη για την αξιοποίηση λογοτεχνικών κειμένων, δημιουργική γραφή, βιωματικές δράσεις, συναισθηματική διαλεκτική, διαδραστικά παιχνίδια φιλαναγνωσίας… 
Πρόκειται για ένα Φεστιβάλ που θα συγκεντρώσει τα βλέμματα και το ενδιαφέρον όσων αγαπούν το καλό παιδικό και εφηβικό βιβλίο με στόχο την προώθηση της φιλαναγνωσίας.   
Στα εργαστήρια οι μαθητές θα ευαισθητοποιηθούν γύρω από τα θέματα, του σχολικού εκφοβισμού, της αποδοχής της διαφορετικότητας, του σεβασμού της αναπηρίας, της περιβαλλοντικής συνείδησης, της ανάδειξης συναισθημάτων, του σεβασμού της πολιτιστικής κληρονομιάς, της αγάπης για διάφορες μορφές τέχνης. καθώς θα κληθούν από έμπειρους εμψυχωτές και δημιουργούς να μιλήσουν, να γράψουν, να παίξουν και να εκφραστούν δημιουργικά. 
Οι δράσεις θα πλαισιωθούν από μουσικά σχήματα δίνοντας έτσι στην όλη διοργάνωση και μια ατμόσφαιρα γιορτής. Μια συνάντηση σημαντικών συγγραφέων παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας με τους μικρούς αναγνώστες τους,  με ενήλικες που επιθυμούν να οργανώσουν προγράμματα στη σχολική τάξη αλλά και γονείς οι οποίοι θα μάθουν πώς να συνδιαβάζουν με τα παιδιά τους, κάνοντας την ανάγνωση ανάγκη και απόλαυση.       
To πλήρες πρόγραμμα είναι αναρτημένο στο σύνδεσμο
http://enosigoneonvolou.blogspot.gr/2016/03/1_4.html
Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε
Με email στην Ένωση Γονέων Βόλου enwsigonewnvolou@gmail.com
ή στον φιλόλογο κ. Διονύση Λεϊμονή leimont@gmail.com και τηλ. 6973-694826

Το «1ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου», στο Βόλο, 8, 9 και 10 Απριλίου, είναι σίγουρα και από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές για το συγκεκριμένο σ/κ ;-).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου