Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Δυο λαλούν και τρεις χορεύουν!


Όταν είσαι αντιπεριφερειάρχης σε όλα τα νησιά του Αργοσαρωνικού και στην Τροιζηνία, θα΄ λεγε κανείς πως δεν είναι δυνατό να γνωρίζεις ακριβώς όλα τα προβλήματα του κάθε τόπου. Όταν όμως το πρωί συναντιέσαι με έναν φορέα πολιτών και το μεσημέρι φεύγει ένα δελτίο Τύπου από το γραφείο σου που αναφέρει λάθος τον φορέα και βρίθει ανακριβειών για όσα συζητήθηκαν, ε, τότε γίνεται απολύτως φανερό πως δεν ενδιαφέρεσαι για την ουσία παρά για την προβολή σου.

Κάτι για το οποίο ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων μας έχει ήδη «ψυλλιάσει», αφού μέχρι αυτή τη στιγμή, πέραν των έργων που είχαν ήδη προγραμματιστεί από την Περιφέρεια, το μόνο που έχουμε δει από την πλευρά του είναι το «όπου γάμος και χαρά…». Φωτογραφίες, πολλές φωτογραφίες, πάρα πολλές φωτογραφίες, πάντα αγκαλιά με τη δημοτική αρχή, την οποία ο κ. Χατζηπέρος φροντίζει να προμοτάρει με κάθε ευκαιρία, κι από ουσία; Μηδέν! Δεν υποστηρίζουμε, για να μην παρεξηγηθούμε, ότι ο δεύτερος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης δεν πρέπει να συνεργάζεται αρμονικά με τον πρώτο, δε λέμε να μη νοιαστεί η Περιφέρεια για το Δήμο και το νησί, αλίμονο – εξάλλου αυτό γινόταν και με τους προκατόχους του κ. Χατζηπέρου. Αυτό που λέμε είναι πως δεν βοηθά η αντιπεριφέρεια, όταν γίνεται η ουρά του κάθε δημάρχου για να εξασφαλίσει τη στήριξή του στις επόμενες εκλογές ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο.

Ας πάμε όμως στο χθεσινό δελτίο Τύπου (2/2) που μαρτυρεί ακριβώς τα παραπάνω. Μιλά στην αρχή το δελτίο για την επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη Νήσων στο σχολείο των Παλουκίων, όπου προφανώς χθες ξανάγινε -παρουσία του – το μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής που είχε γίνει και την Παρασκευή. Και λέει παρακάτω το δελτίο Τύπου:
«…Στη συνέχεια συναντήθηκε με το προεδρείο του Συλλόγου ΑΜΕΑ παρουσία του κ. Γιάννη Σκιαθίτη και άκουσε τα προβλήματα σχετικά με το σχολείο, την υποδομή και την μεταφορά των μαθητών ΑΜΕΑ και δήλωσε ότι θα είναι δίπλα στους γονείς και στο Δήμο ο οποίος καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διαμορφώσει έξι (6) κατάλληλες αίθουσες στο γυμνάσιο Παλουκίων και να αποκαταστήσει όλες τις ζημιές έτσι ώστε να καταστεί κατάλληλο για τη στέγαση των μαθητών ΑΜΕΑ».

Η παραπληροφόρηση στο μεγαλείο της!!!. Ποιος σύλλογος ΑΜΕΑ κ. Χατζηπέρο; Με το Σύλλογο Γονέων του Ειδικού Σχολείου συναντηθήκατε, άλλος είναι ο σύλλογος ΑΜΕΑ, σας το τόνισαν οι άνθρωποι! Με το Σύλλογο του Ειδικού Σχολείου, με τον οποίο είχατε χθες αρχικά ραντεβού στο γραφείο σας στον Πειραιά και επειδή έτυχε να βρίσκεστε Σαλαμίνα τους ειδοποιήσατε, και πολύ σωστά, να συναντηθείτε στο νέο σχολείο των Παλουκίων. Καλά, δεν γνωρίζατε με ποιους είχατε ραντεβού;
Τι δήλωσε ο κ. Χατζηπέρος μετά τη συνάντηση με τους γονείς, στην οποία δεν παραλείπει να τονίσει πως παρεβρίσκετο και ο δημ. σύμβουλος Γ. Σκιαθίτης; Δήλωσε λοιπόν πως θα είναι «δίπλα στους γονείς και στον …Δήμο, ο οποίος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διαμορφώσει έξι (6) κατάλληλες αίθουσες στο γυμνάσιο Παλουκίων και να αποκαταστήσει όλες τις ζημιές έτσι ώστε να καταστεί κατάλληλο για τη στέγαση των μαθητών ΑΜΕΑ …..». Εδώ, τι να πει κανείς. Μάλλον ο κ. Χατζηπέρος δεν ήταν ο ίδιος παρών στη συνάντηση με τους γονείς! Δεν δικαιολογείται διαφορετικά να θριαμβολογεί για τις 6 αίθουσες, αποσιωπώντας το γεγονός πως οι γονείς ζήτησαν όλο παλιό Δημοτικό Σχολείο των Παλουκίων για να δημιουργηθεί στον ίδιο χώρο και Ειδικό Γυμνάσιο, ώστε τα παιδιά τους να συνεχίσουν να φοιτούν στο σχολείο και να μην αναγκάζονται να εγκαταλείπουν τις σπουδές τους! Κι φυσικά, αν είχε επιλέξει να ενημερώνεται ουσιαστικά και όχι επιλεκτικά, θα γνώριζε ο κ. Χατζηπέρος πως δεν υπάρχει «Γυμνάσιο Παλουκίων», όπως αναφέρει στο δελτίο Τύπου, και πως οι αίθουσες για τις οποίες γίνεται -πάντα προφορικά- λόγος, συζητείται να δοθούν στο παλιό Δημοτικό των Παλουκίων, όπου ο ίδιος δεν ζήτησε καν να ξεναγηθεί μαζί με τους γονείς, ώστε να έχει ιδία άποψη.

Το γεγονός πως ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων, απεμπολώντας το ρόλο του, έχει αποφασίσει να υποκαταστήσει το απών γραφείο Τύπου του Δήμου Σαλαμίνας και προσωπικά της δημάρχου, μαρτυρεί ένα ακόμη πρόσφατο δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του κ. Χατζηπέρου με αφορμή την εκδήλωση της 21. Ιανουαρίου για τη ζεύξη. Λέει το δελτίο αυτό:
«Στην επιτυχημένη εκδήλωση ενημέρωσης από εκπροσώπους του Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σχετικά με την ζεύξη Περάματος - Σαλαμίνας, που διοργάνωσε ο Δήμος και η Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Νάννου… Για τον λόγο αυτό συμφώνησε με τις προτάσεις της Δημάρχου για την διενέργεια Δημοψηφίσματος…»

Πρώτα απ΄ όλα, πού την είδε την επιτυχημένη εκδήλωση ο κ. Χατζηπέρος; Κατ΄ αρχήν ήταν λάθος η μέρα και η ώρα (Πέμπτη πρωί, εργάσιμη ημέρα και ημέρα λαϊκής), δεν μετείχε κόσμος παρά μόνο εκπρόσωποι φορέων, δεν πληροφορηθήκαμε για τίποτα απολύτως, το δε δημοψήφισμα έτσι όπως προτάθηκε δεν αποτέλεσε επιστέγασμα όσων ακούσαμε παρά ήρθε μάλλον να καθησυχάσει τα πνεύματα, ενώ ακούγαμε από επίσημα χείλη να μας λένε πως θα ακουστεί κι η άποψη των Περαματιωτών! Πού είδατε λοιπόν την επιτυχημένη εκδήλωση κ. Χατζηπέρο; Κι αν δεν θέλετε να προβάλετε τόσο πολύ την ιδιαίτερα προσφιλή σας δήμαρχο, γιατί δεν αρκείστε να γράψετε πως την εκδήλωση τη διοργάνωσε ο Δήμος Σαλαμίνας, παρά φροντίζετε επισταμένως να συμπληρώσετε «και η δήμαρχος Σαλαμίνας»; Γιατί σπεύδετε να συμπορευτείτε με «τις προτάσεις της δημάρχου», οι οποίες δεν είναι και βέβαιον πως είναι της δημάρχου ή είχε αποφασιστεί αρχής εξ αρχής να γίνει δημοψήφισμα στη Σαλαμίνα και στο Πέραμα. Υπόψη ότι από το Δήμο Σαλαμίνας για τη συγκεκριμένη εκδήλωση δεν βγήκε καμία ενημέρωση. Τους κάλυψε απόλυτα η αντιπεριφέρεια!
Κύριε Χατζηπέρο, ζούμε σ΄ έναν μικρό τόπο – ακόμα, όπου διαβάζοντας κανείς τέτοια δελτία Τύπου , εύκολα μπορεί να παρεξηγήσει τις προθέσεις σας. Δεν θέλω να πω , προς Θεού, απολύτως τίποτα! Αλλά λίγο προσοχή δεν βλάπτει. Όλα μα όλα έχουν και τα όριά τους!

Βίκυ Ψυλλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου