Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟ




Κατά την διάρκεια συνάντησης συλλογικών φορέων του Περάματος την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, ο Δήμαρχος  Γιάννης Λαγουδάκης πραγματοποίησε πλήρη ενημέρωση στους παραβρισκόμενους για τα αποτελέσματα των συναντήσεων του με κυβερνητικούς παράγοντες συναρμόδιους για την λειτουργία του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων και απάντησε σε ερωτήματα εκπροσώπων φορέων για το ίδιο θέμα.
Παρών στην συνάντηση ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο οποίος μετέφερε τις θέσεις της Αντιπεριφέρειας για το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων, καθώς και για τα αποτελέσματα της σύσκεψης που οργάνωσε με την παρουσία των Δημάρχων της Β.Πειραιά.

Οι συλλογικοί φορείς του Περάματος , τόσο στις τοποθετήσεις τους ,όσο και στα ερωτήματά  τους, επικεντρώθηκαν σε θέματα ασφαλούς διαβίωσης των φιλοξενούμενων προσφύγων στο Σχιστό ,όσο και στο αν έγκαιρα , με διάρκεια και συνέπεια οι υποδομές που δημιουργούνται θα είναι ικανές να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες .
Το θέμα αυτό συνδέθηκε και με την κανονικότητα της λειτουργίας της πόλης με ιδιαίτερη αναφορά στο Βιοτεχνικό Πάρκο του Σχιστού ,όσο και στην Ανοικτή Αγορά (Παζάρι Σχιστού).



              Στην σύσκεψη πήραν μέρος Συνδικαλιστικοί, Παραγωγικοί, Πολιτιστικοί και Εθνικοτοπικοί φορείς καθώς επίσης και εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων ,συλλόγων γονέων και κηδεμόνων α/βαθμιας και β/βαθμιας εκπαίδευσης.
                  Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης τόνισε μεταξύ άλλων   «…..είμαι όχι απλώς ικανοποιημένος ,αλλά κυρίως υπερήφανος για την ώριμη ανθρώπινη στάση των συλλογικοτήτων του Δήμου Περάματος που έχω την τιμή να υπηρετώ ως Δήμαρχος. Αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά ότι οι Δημότες μας δεν ξεχνούν ότι η πόλη τους Περάματος εκτός από πόλη της Ναυτοσύνης είναι και πόλη της Προσφυγιάς.
Η Δημοτική  Αρχή και εγώ προσωπικά καθημερινά θα φροντίζουμε για δύο βασικά πράγματα .Την απόλυτα εύρυθμη λειτουργία του κέντρου έτσι όπως μας την εγγυήθηκαν οι αρμόδιοι Κυβερνητικοί παράγοντες και θα συμβάλλουμε γι αυτό , όσο και για να απομονώσουμε όλους αυτούς που προσπαθούν να διασπείρουν κλίμα Ξενοφοβίας και Ρατσισμού απέναντι στην πλειοψηφία των δημοτών που υιοθετούν κλίμα  Αλληλεγγύης και Ανθρωπιάς»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου