Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Ο Όμηρος Παπασάββας για το Λύκειο στα Παλούκια



Ο/Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έχει την προσωπική ευθύνη της ομαλής και αποδοτικής διεξαγωγής του Δημ. συμβουλίου. Οφείλει να τηρεί αυστηρή ουδετερότητα, να αποδέχεται τη Δημοκρατία της συμμετοχή και της αντιπαράθεσης και να κρατά τους τόνους σε υψηλό επίπεδο πολιτισμού. Οι συνεδριάσεις πρέπει να διεξάγονται ,ε σοβαρότητα, με ευκοσμία, χωρίς οξείες αντεγκλήσεις και ανάρμοστες εκφράσεις που έρχονται σε αντίθεση προς την αξιοπρέπεια του σώματος.





Δυστυχώς στο Δ.Σ. Σαλαμίνας μια σειρά αποδείξεων και ενδείξεων με εντυπωσιακή συνέπεια και αλληλουχία αποδεικνύει πως ο πολιτικός καθωσπρεπισμός έχει αντικατασταθεί από τον πολιτικό αβδηριτισμό και ο αυτοσχεδιασμός γίνεται αυτοσκοπός.
Παρακολούθησα το Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε  στις 18-01-2016 γιατί στην ημερήσια διάταξη υπήρχε θέμα που αφορούσε τα σχολεία της Σαλαμίνας.

Όλοι ξέρουμε πω ο/η πρόεδρος έχει την ευθύνη για την ενημέρωση του φακέλου και οφείλει να γνωρίζει επαρκώς τα θέματα. Δυστυχώ και τον φάκελο δεν ενημέρωσε και ανημέρωτη ήταν για το συγκεκριμένο θέμα. Αλήθεια, για ποιον λόγο δε ζήτησε την απόφαση της ΔΕΠ για να είναι σωστά ενημερωμένος ο φάκελος;

Ζήτησα τον λόγο για να διευκολύνω τη διαδικασία, γιατί διετέλεσα Προϊστάμενος του 3ου Γραφείου Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης, διευθυντής σε σχολεία αλλά και πρόεδρος ΔΕΠ του Δήμου Σαλαμίνας- είχα επομένως και τις γνώσεις αλλά και τις εμπειρίες. Δυστυχώς η Πρόεδρος δεν μου έδωσε το  λόγο για τους δικούς της λόγους.
Το ίδιο συνέβη και πριν από δύο μήνες όταν η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μπινιάρη Ειρήνη και η συνεργάτης της Μαρία Μπούτση έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να μην χαιρετήσω ως εκπρόσωπος της ΟΚΟΕ (Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος), σε εκδήλωση που είχε σχέση με την Κύπρο, με το σκεπτικό ότι είμαι πολιτικός αντίπαλος της Δημάρχου. Επικοινώνησαν μάλιστα με τον αναπληρωτή Πρόεδρο της ΟΚΟΕ κ. Λοίζο Λοίζου και τους ζήτησαν να τους στείλει χαιρετισμό για να τον διαβάσει η κ. Μπούτση. Βέβαια ο πρόεδρος απέρριψε αυτή τη γελοία πρόταση και είπαμε να μην χαιρετήσει η ΟΚΟΕ την εκδήλωση.

Η κυρία Δήμαρχος πρέπει να ξέρει ότι η σιωπή είναι ενοχή. Και για να μην έχει την τύχη του πρ. Δημάρχου, που έχασε και από τις απαράδεκτες συμπεριφορές συνεργατών του, ας κάνει τα αυτονόητα.
Όσον αφορά το Λύκειο Αιαντείου, το θέμα του οποίου είχε έρθει στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο. Αλήθεια, γιατί τέτοια ασχετοσύνη; Είναι δυνατόν ένα Λύκειο να βρίσκεται στην περιοχή Παλουκίων και να λέγεται Λύκειο Αιαντείου; Αλλάζετε τα τοπωνύμια της Σαλαμίνας; Βαφτίζετε τα Παλούκια Αιάντειο;    

Η πρόταση είναι λανθασμένη, γιατί δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει χώρος για Λύκειο και από την άλλη πλευρά να ζητάτε ίδρυση Λυκείου. Το πρόβλημα όμως λύνεται προσωρινά με ορθολογική χωροταξική κατανομή των μαθητών αλλά και με την τοποθέτηση δύο προκατασκευασμένων αιθουσών στο Λύκειο, που τις χορηγεί ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ).

Η ασχετοσύνη κάποιων αποδυναμώνει όχι μόνο τους θεσμούς αλλά κι εσάς κ. Δήμαρχε. Καλόν είναι να ενημερώνεστε από άτομα με σωστή κατάρτιση πριν αποφασίζετε. Διαφορετικά τα προβλήματα θα μεγιστοποιούνται και ο Δήμος θα διασύρεται.
Όμηρος Παπασάββας
πρ. Δημοτικός Σύμβουλος
πρ. προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου