Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Σκάνδαλο!



Θέτουν σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία!
Διαλύουν πλοία και τα αποθηκεύουν στο κέντρο του νησιού!
 Αυτοχειροκροτούνται κι αυτοθαυμάζονται οι δημοτικοί μας άρχοντες για τα αυτονόητα. Κομπάζουν σαν φουσκωμένοι διάνοι από μπλογκ σε μπλογκ και στα κοινωνικά δίκτυα επειδή ανέσυραν ένα γερμένο σκάφος, επειδή δηλ. έκαναν ό,τι αυτονόητα κάνει καθημερινά κάθε διοίκηση σε κάθε σοβαρό ευνομούμενο κράτος.
Και μετά την ανάσυρση τι, κ. Λένη; Τι ακολουθεί; Πού πάνε άραγε τα σκάφη που ανασύρετε και που υποτίθεται πως η ανάδοχος εταιρία (δείτε σχετικές αναρτήσεις στη Διαύγεια) θα αναλάμβανε να απομακρύνει και να διαλύσει ασφαλώς;
Μια βόλτα στο πάλαι ποτέ γηπεδάκι μπάσκετ στους πρόποδες του Προφήτ΄ Ηλία, θα μας διαφωτίσει επαρκώς σχετικά, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πόσο επικίνδυνα ανεύθυνοι είναι αυτοί που μας διοικούν.



Θαυμάστε λοιπόν πού πάνε τα πλοία που ανελκύονται από το λιμάνι της Σαλαμίνας εν χορδαίς και οργάνοις. Διαλύονται κι αποθηκεύονται σ΄ αυτό εδώ το γηπεδάκι, στο κέντρο της πόλης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία, αφού πολλά από τα υλικά των σκαφών αυτών είναι τοξικά, γι΄ αυτό άλλωστε και η διάλυσή τους πρέπει να γίνεται σε ειδικούς χώρους με ιδιαίτερη προσοχή.
Το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου γνωρίζει κάτι; Ο κ. Λένης και προσωπικά η  δήμαρχος δεν οφείλουν μια απάντηση στο λαό της Σαλαμίνας για το εν λόγω χάλι; Πώς βρέθηκε το σκάφος που έχει ανελκυστεί λίγο καιρό πριν, διαλυμένο στο σημείο αυτό; Γιατί δεν ανέλαβε, όπως αναγράφεται στη σύμβαση που είναι αναρτημένη στη «Διαύγεια», η ανάδοχος εταιρία την απομάκρυνση του σκάφους; Γιατί ακριβώς πληρώνονται οι ανάδοχοι;
Οι φωτο που δημοσιεύουμε αποτελούν αδιάψευστους μάρτυρες. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, την περιοχή έχουν ήδη επισκεφτεί Επιθεωρητές Περιβάλλοντος κι έχουν διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το γεγονός, έχουν μάλιστα συντάξει και σχετική έκθεση.
Οι ενδείξεις πάντως οδηγούν στο συμπέρασμα πως αυτό είναι μόνο η αρχή του ξετυλίγματος ενός μεγάλου μίτου στο Λιμενικό Ταμείο, τυλιγμένου με μπόλικη δόση ανευθυνότητας, σπατάλης του δημοσίου χρήματος και εγκληματικής συμπεριφοράς απέναντι στο περιβάλλον με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία των δημοτών.
Θα επανέλθουμε. Ως τότε περιμένουμε σοβαρές απαντήσεις!
Βίκυ Ψυλλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου