Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Άτυπο Δημοψήφισμα για τη ζεύξη



Δημοψήφισμα, προκειμένου να εκφραστούν οι ίδιοι οι κάτοικοι για το καυτό θέμα τη ζεύξης, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο στην προχθεσινή συνεδρίασή του. Το δημοψήφισμα αυτό, βέβαια, ξεκαθαρίζεται ότι θα είναι «άτυπο», δηλ. δεν θα έχει σε καμία περίπτωση δεσμευτικό χαρακτήρα, εφόσον δεν πρόκειται ξεκάθαρα για ζήτημα τοπικού χαρακτήρα, αλλά δόθηκε η εντύπωση πως γίνεται προκειμένου να πιεστούν καταστάσεις.

Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, αν και τάχθηκαν υπέρ της έκφρασης του Σαλαμίνιου λαού, εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για το σύντομο χρόνο που θα διεξαχθεί η διαδικασία, με την έννοια της πληροφόρησης των ψηφοφόρων, ώστε να πειστούν να πάνε στην κάλπη.  
Σύμφωνα με την πρόταση της πλειοψηφίας, που υπερψηφίστηκε,
το δημοψήφισμα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Μαρτίου, από 9π.μ έως 5 μ.μ. Με βάση τον πληθυσμό, θα  στηθούν πέντε κάλπες στη Δημοτική Κοινότητα Σαλαμίνας (αίθουσα «Δ. Μπόγρη») και από μία στις Δημοτικές Κοινότητες Αιαντείου, Αμπελακίων και Σαλαμίνας και θα μπορούν να ψηφίσουν μόνο όσοι είχαν δικαίωμα ψήφου στις τελευταίες εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου