Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

Ευρεία σύσκεψη για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών στην Π.Ε. Πειραιά.Ευρεία σύσκεψη με θέμα τη λειτουργία των λαϊκών αγορών πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη, τη Δευτέρα 15-2-2016 , στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, παρουσία του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου για θέματα Λαϊκών Αγορών Στέλιου Κοροβέση.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους Δήμους και τους Εμπορικούς Συλλόγους της περιοχής καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των Διευθύνσεων Λαϊκών Αγορών  και Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Ο Εντεταμένος Περιφερειακός  Σύμβουλος και οι  υπηρεσιακοί παράγοντες ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για όλα τα θέματα ευθύνης της Περιφέρειας Αττικής, αναφορικά με  τη σωστή οργάνωση και λειτουργία των 249 λαϊκών αγορών που λειτουργούν σε εβδομαδιαία βάση στην Αττική και στις οποίες δραστηριοποιούνται πάνω από 10.000 αδειοδοτημένοι παραγωγοί και πωλητές.
Η ενημέρωση είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς η αρμοδιότητα των Λαϊκών Αγορών περιήλθε πρόσφατα στις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις και κατά τη μεταβατική περίοδο που  διανύουμε υπάρχουν πολλά ερωτήματα και θέματα προς επίλυση.
Μετά από αναλυτική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων όλοι οι παριστάμενοι συμφώνησαν στην ανάγκη συνεχούς συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων, Περιφέρειας – Δήμων - Εμπορικών Συλλόγων και Επαγγελματικών Ενώσεων Παραγωγών και Πωλητών, για την εφαρμογή των αναφερομένων στον Κανονισμό Λειτουργίας Λαϊκών Αγορών που πρόσφατα εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με στόχο τη σωστή λειτουργία των λαϊκών αγορών, με σεβασμό προς τους κατοίκους και τους λοιπούς επαγγελματίες των περιοχών που έχουν χωροθετηθεί, τη διασφάλιση του δικαιώματος στην εργασία παραγωγών και πωλητών, τον έλεγχο και την πάταξη του παραεμπορίου και την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου